”Femeia adevărată” și Efectele Secundare ale acestei Imagini

Mitul despre “Femeia adevărată”

Ce femei preferă bărbații? “Bărbații (în cea mai mare parte) iubesc femeile cu mișcări line, îmbrăcate feminin, educate, inteligente.” – acesta este cel mai popular răspuns la această întrebare.

Și totul pare logic.

Bărbatul – este decisiv, curajos, inteligent, logic, mișcă această lume înainte, iar femeia este dulce, fermecătoare, s*xy, deșteaptă (dar nu mai deșteaptă decât bărbatul), are un caracter mai slab, merge puțin în spatele bărbatului, susținându-l și inspirându-l la fapte. Bărbatul își protejează femeia, devenind pentru ea ca un zid.

Exact această imagine este promovată cel mai des. Și spre ea tind mii de femei, încercând să se schimbe și să învețe să fie o “femeie adevărată”.

De fapt, este adevărat. Majoritatea bărbaților într-adevăr își doresc alături de ei femei blânde, ascultătoare, tăcute, inteligente (dar nu prea), s*xy. Ei chiar vor crea o familie cu ele.

Iar în continuare, bărbatul și femeia pășesc pe un câmp minat.

Efectele secundare pentru femeie
1. Nevoia de a juca un rol. Femeia poate pretinde că este tăcută și ascultătoare, își poate reduce inteligența, astfel încât bărbatul să creadă că este mai inteligent și mai grozav în toate privințele. Doar că, dacă ea a început să joace acest rol la începutul relației, va trebui să continue acest spectacol și în continuare.

Femeia care a ales să fie “o prostuță dulce” este sortită să joace acest rol până la sfârșitul relației. Dacă brusc ea se va plictisi de acest rol, în relație inevitabil vor apărea probleme mari și ea va fi suspectată de minciună.

2. Pierderea interesului masculin. Dacă femeia nu se preface și nu joacă un rol, ci într-adevăr este dulce, tăcută, plăcută, ascultătoare, cu o probabilitate foarte mare, bărbatul, mai devreme sau mai târziu se va plictisi. El chiar o poate iubi în felul său, dar fie va obosi de ea și își va găsi o amantă îndrăzneață, fie o va părăsi.

3. “Dizolvarea” femeii.  Fie că femeia a jucat un rol sau chiar era o parteneră ascultătoare, inevitabil i se va întâmpla un lucru neplăcut – ea va începe să se ”dizolve” ca personalitate. Va uita de propriile dorințe sau va înceta să creadă că ele se vor îndeplini vreodată. Se va adapta după bărbat, încât va pierde sentimentul de sine. Cel mai des, femeile observă acest lucru deja după divorț, încercând să-și adune pe bucăți viața pe care au avut-o cândva.

Efectele secundare pentru bărbat
1. Victima manipulării. Când femeia ocupă poziția în spatele bărbatului, devenind o parteneră tăcută, ea primește ocazia să-l manipuleze.

Șansele bărbatului de a rezista manipulării, sunt minime. Bărbatului nu-i rămâne decât să spere că din aceste manipulări va avea și el bonusuri și că, în cele din urmă, nu va fi aruncat în prăpastia vieții, nu va fi lipsit de bani și proprietăți, dar va fi ajutat să devină multimilionar și celebritate mondială. Dar, cum se spune, speranțele îi hrănesc pe cei tineri…

2. Degradarea personalității. Atunci când bărbatul trăiește cu femeia pe fundalul căreia se simte ”întotdeauna rege”, el riscă să se blocheze pentru totdeauna în această imagine. De ce să crească, să se dezvolte, să se maturizeze dacă oricum e mai grozav decât femeia lui?

Și cea mai neplăcută consecință a acestei degradări, este atunci când se dovedește că el este mai slab în multe privințe decât femeia alături de care se simțea ”rege”.

Manipulările în loc de sinceritate și apropiere, ”dizolvarea” personalității feminine și degradarea personalității masculine – sunt doar câteva din efectele secundare ale scenariului “femeia dulce, blândă, ascultătoare lângă un bărbat puternic și inteligent”.

Primii 3 pași pe care îi poți face:
1. Să nu crezi că dacă ești “dulce, blândă, feminină și tăcută”, atunci îți este garantată fericirea feminină, iar bărbații se vor lupta pentru dreptul de a te face fericită, iar câștigătorul îți va aduce această fericire.

2. Reamintește-ți cum ești cu adevărat și construiește-ți viața din acest set de calități și particularități, fără a încerca să te transformi într-o “femeie adevărată”.

3. Fă singură alegeri în viață. Dacă vrei să fii o amazoană sălbatică, o călătoare singuratică sau o femeie de afaceri, atunci fii așa.

E viața ta și regulile tale.