Le vei afișa pe perete: 15 înțelepciuni feminine, demne de zâmbetul tău

Femeile fac această lume mai bună, mai armonioasă, mai frumoasă. Ele reușesc să creeze lucruri minunate și totodată să-i inspire pe bărbați pentru fapte mărețe.

Am adunat în acest articol gânduri, afirmații și glume ale unor personalități feminine deosebite – scriitoare, actrițe, politiciene și savante – despre viață, iubire, lume, bărbați și ele însele.

Așa e cel mai ușor să le înțelegi:

1. Adam și Eva ar fi fost un cuplu de soți perfect: Adam nu ar fi fost nevoit să asculte despre bărbații cu care s-ar fi putut căsători Eva, iar Eva – despre cât de bine gătea mama lui Adam. (Wanda Blonska, jurnalistă poloneză)

2. Pentru a arăta ca o zeiță e nevoie de 20 de minute. Pentru a arăta natural e nevoie de 3 ore. (Ioannina Ipohorskaia, artistă poloneză și jurnalistă)

3. Cea mai bună metodă prin care poți determina un bărbat să facă ceva este să-i sugerezi că este deja bătrân pentru acel lucru. (Shirley MacLaine, actriță americană)

4. Femeile nu se nasc, ele devin. (Simone de Beauvoir, scriitoare franceză)

5.  Cu prima ocazie, Adam a lăsat toată responsabilitatea pe seama femeii. (Nancy Astor, prima femeie aleasă în parlamentul britanic)

6. Am trecut prin momente de glorie și prin momente de mare rușine și m-am convins că în esență este una și aceeași. ( Anna Ahmatova, poetă rusă)

7. Cauza ulcerului constă nu în ceea ce mănânci, dar în ceea ce te mănâncă din interior. (Vicki Baum, scriitoare austriacă)

8. Omul devine matur în ziua în care râde sincer de propria persoană. (Ethel Barrymore, actriță americană)

9. Poți ierta o infidelitate, dar nu și o insultă. (Anna Ahmatova)

10. Femeia care este iubită întotdeauna obține succes. (Vicki Baum)

11. Cu cât iarna se apropie mai repede cu atât mai mult semănăm cu poza noastră din pașaport. (Wanda Blonska)

12. Noi, femeile, întotdeauna de îndrăgostim de același tip de bărbați. Aceasta este forma noastră de monogamie. (Lauren Beykoll, actriță americană)

13. Fericirea înseamnă o sănătate bună și o memorie proastă. (Ingrid Bergman, actriță suedeză)

14. Romanele și comediile de obicei se încheie cu o nuntă; se presupune că după asta nu mai avem despre ce vorbi. (Margarita de Blessington, scriitoare engleză)

15. Cât de repede zboară timpul! Deja de un deceniu am 25 de ani (Wanda Blonska)