Secretul celor 7 generații: iată de ce trebuie să ne cunoaștem străbuneii

Tu știi cine sunt strămoșii tăi? Ce soartă au avut ei? Dacă te vom ruga acum să faci arborele genealogic, de câte generații o să-ți amintești?

Statistica arată că 90% dintre oameni își amintesc cu greu despre străbuneii lor și cunosc foarte puține lucruri despre viața acestora.

Tradiția de a cunoaște și de a ne aminti de strămoșii noștri este foarte veche, respectată în trecut și, din păcate, ignorată în prezent.

Noi am pierdut din vedere necesitatea de a ne cunoaște rădăcinile, deși de ele depinde viața noastră. Nu în zadar a apărut conceptul de arbore genealogic, a cărui tulpină suntem noi, frunzele sunt copiii, iar rădăcinile sunt strămoșii.

Iar acum imaginează-ți că ai crescut niște urmași mari și sănătoși, iar arborele tău este măreț și puternic. În același timp nu știi nimic despre strămoșii tăi și nici nu te interesează. Ce fel de rădăcini va avea arborele tău? Slabe, mici, lipsite de viață. În caz de furtună aceste rădăcini nu vor ține arborele în pământ, nu-l vor putea proteja. Exact așa se întâmplă și în viață.

Dacă omul nu are niciun interes față de trecut și nu conștientizează de ce are nevoie să-i cunoască pe strămoșii săi, el rămâne lipsit de susținerea familiei. Și nu e destul doar să-i cunoști. Dacă persoana a avut relații dificile cu părinții, buneii, anume în acel loc se blochează fluxul familial de energie.

Supărările, răutatea, ura nu doar opresc fluxul de energie, dar și îl transformă într-o putere distructivă.

Pentru a restabili acest flux e nevoie să cunoști cele 7 centre energetice. Fiecare generație reprezintă un astfel de centru și iată ce aspecte relevă:

1. Prima generație (Eu).

2. A doua generație ( părinții – 2 pers.) – formează corpul, sănătatea, transmit scenariile familiale.

3. A treia generație ( buneii – 4 pers.) – răspund de intelect, capacități, talente.

4. A patra generație (străbuneii – 8 pers.) – sunt ocrotitorii armoniei, bucuriei și bunăstării financiare.

5. A cincea generație ( părinții străbuneilor – 16 pers.) – răspund de securitatea vieții.

6. A șasea generație ( buneii străbuneilor – 32 pers.) – asigură legătura cu tradițiile. Cele 32 de persoane simbolizează 32 de dinți. Dacă ai probleme cu dinții, trebuie să-ți refaci relațiile cu străbuneii.

7. A șaptea generație ( străbuneii străbuneilor – 64 pers.) – se referă la țara, orașul, casa în care trăim.

Dacă cifrele acestui număr le vom aduna, vom obține 6+4=10, iar 1+0=1 și ajungem din nou la prima generație. În acest fel se încheie cercul celor 7 generații.

Iată de ce trebuie să-ți restabilești relațiile cu strămoșii, cunoscându-le numele și soarta pe care au avut-o.