De Ce sunt SINGURĂ? 4 Motive pentru care nu am un partener de viață!

Este normal să fii singură. Singurătatea nu trebuie vindecată. Însă, stereotipurile sociale continuă să asuprească multe femei care nu au un partener de viață. Cum încetezi să nu-ți mai faci griji în această privință, mai ales dacă te simți confortabil singură? Jurnalista Lindsay Rush ne împărtășește ideile sale:

”Am peste 30 de ani, iar panica celor apropiați crește până la cer. Ei își fac griji pentru fericirea, finanțele și ovulele mele. Li se pare că trebuie să fiu “tratată” de singurătate. Probabil cineva dintre voi simte același lucru. Pentru a potoli căldura “binevoitorilor”, am făcut o listă cu motivele pentru care sunt singură.”

1. Îmi place să fiu singură.

Îmi plac multe aspecte ale vieții libere. Recent, m-am imaginat într-o relație serioasă și am intrat în panică. Mi-am dat seama cât de multe lucruri minunate din viața mea curentă, mi-ar lipsi. Desigur, nu toată lumea gândește la fel, dar pentru mine acesta e adevărul. Îmi place independența mea, posibilitatea de a merge târziu la culcare, de a dormi pe diagonală și a mânca fursecuri în pat.

2. Aleg bărbații greșiți.

Uneori mi se pare că am cel mai prost gust, atunci când aleg bărbații. Dar nu percep acest lucru ca fiind principalul obstacol care mă împiedică să mă reunesc cu sufletul pereche. Îmi percep atracția pentru partenerii greșiți, ca orice altă problemă sau bagaj de viață.

Merg la consultația psihologului, citesc cărți din seria “ajută-te” și încerc să fiu extrem de onestă cu mine. De asemenea, îmi reamintesc în mod regulat că trebuie să fiu deschisă la diferite tipuri de oameni.

3. Să întâlnești iubirea – e un mare noroc

Poate că sunt singură, pentru că nu am fost la momentul potrivit în locul potrivit. Poate că persoana care mă aprinde și râde de glumele mele nu s-a mutat încă în acest oraș.

4. Să fii singură – este normal.

Cel mai mult mă deranjează idea că fericirea mea depinde de cel care doarme sau nu doarme în patul meu sau al cărui nume este scris în pașaportul meu. Această abordare a vieții este greșită. Putem găsi fericirea numai atunci când învățăm să recunoaștem și să acceptăm realitatea. Sunt singură, pentru că sunt singură. Așa arată ziua mea azi și sunt gata să o trăiesc sută la sută.

Înțeleg temerile, singurătatea și durerea oamenilor care nu au partener. Și totul devine deosebit de greu pe măsură ce ne maturizăm. Prietenii noștri își fac familii, divorțează și se căsătoresc din nou. În același timp, înțelegem că niciodată nu vom deveni părinți tineri, asta este realitatea.

Sper că voi aprecia și în continuare fericirea pe care o primesc din alte relații. Dacă voi avea din nou o relație cu un bărbat, cred că nu voi face cu prietenele mele singure, ceea ce au făcut prietenii cu mine, chiar dacă avea intenții bune. Conștientizăm cât de multă frumusețe există într-o persoană, pe lângă statutul său civil.

Autor: Lindsey Rush -jurnalistă.