Iată cum desfunzi țevile din baie și bucătărie cu o simplă sticlă din plastic

Neplăcerile se întâmplă în viața oricui, mai ales cele mici și casnice. Iată un scenariu tipic: e trecut de ora 24:00, lavoarul sau țeava de scurgere de la duș s-a înfundat, nu poți chema un specialist, iar dimineața ai o ședință importantă. Ce faci? Te speli pe dinți în oficiu? Suflecă-ți mânecile și desfundă țevile de sine stătător. E suficient să găsești o sticlă din plastic și totul e ca și făcut!

Chiar dacă nu ai la îndemână o soluție chimică pentru desfundarea țevilor sau pompa pentru desfundat, este posibil să faci față. Tot de ce ai nevoie este de o sticlă din plastic de 1,5 – 2l, o foarfecă, o panglică/un fir gros/o cariocă și, bineînțeles, instrucțiunea de mai jos.

Primul pas: schițăm

Scoate eticheta de pe sticlă, iar în locul ei înfășoară un fir gros sau o panglică pentru a obține o spirală. Poți alege și o altă cale, schițând o spirală cu ajutorul unei carioci, la fel ca în imagine. Ai grijă însă ca distanțele între linii să fie pe cât posibil de similare, pentru ca spirala să iasă strânsă și elastică.

Al doilea pas: tăiem

Taie spirala după contur, începând de sus. Din plasticul mai dur de la fundul sticlei taie o mică cheotoare de care să poți apuca.

Al treilea pas: adăugăm „dinți”

De-a lungul spiralei, la distanțe aproximativ egale realizează niște tăieturi nu foarte adânci la un unghi de aproximativ 45 de grade.

Al patrulea pas: Aplicăm

În acest fel ai apelat la cea mai primitivă metodă de curățare a țevilor. Apucă spirala de cheotoare și bag-o în gaura de scurgere, rotind-o ușor în direcția acelor de ceasornic, apoi scoate-o împreună cu „surprizele” care au fost cauza înfundării.