Mark Twain: 9 Lecții valoroase pe care merită să le reții pentru fericirea ta

Îl cunoaștem pe Mark Twain, datorită operelor sale faimoase și citatelor ingenioase. A fost un talentat scriitor, dar și umorist, a scris satiră și a fost și lector.

Unele citate ale scriitorului pot fi adevărate reguli de viață:

1.Pur și simplu fii tu însuți

,,Un om nu poate fi mulțumit de viață, dacă nu e mulțumit de sine.”

Atunci când trăiești pentru aprobarea altora, în proces uiți de propria aprobare. Dacă vei decide că ești destul de bun pentru sine, vei fi destul de bun pentru lume.

2.Limitele sunt doar în mintea ta

,,Vârsta este o chestiune controversată a minții și a corpului. Dacă aceasta nu este o problemă pentru tine, atunci ea nu contează.”

Dacă îți vei spune că poți face asta, atunci vei reuși. Dacă îți spui, că nu vei reuși, atunci asta va deveni realitate. Ne mințim singuri pe noi, credem în lucruri negative, dar imaginează-ți posibilitățile pe care le-ai putea realiza, fiind încrezut în puterile proprii.

3.Râsul ne face viața mai frumoasă

,,Umorul este cea mai mare binecuvântare a omenirii.”

Râsul este cel mai bun și eficient leac pentru oameni. Atunci când râdem, putem lăsa toate grijile și nevoile la o parte, relaxându-ne și privind înainte.

4.Scapă de furie și supărare

,,Supărarea este un acid care dăunează mai mult vasului în care e păstrată, decât celor peste care se revarsă.”

Atunci când vei înțelege, că furia și supărarea pe unele lururi sau oameni îți aduce durere mai întâi de toate ție, vei începe să ai o atitudine diferită față de viața ta. Nu îți pierde timpul prețios trăind aceste emoții inutile și dăunătoare.

5.Nu crede că cineva îți este dator cu ceva în viața asta

,,Nu te înșela gândind, că lumea îți datorează ceva. Ea a existat și până a te naște și nu îți datorează nimic.”

Dreptul reprezintă o problemă reală pentru om. Atunci când vei realiza că doar muncind poți obține ceva, vei deveni mai fericit.

6.Oamenii nu iubesc schimbările

,,Omul cu o idee nouă este considerat nebun – până în momentul când ideea are succes.”

Oamenilor nu le place, când alții se schimbă. Dacă lucrezi asupra faptului, ca să devii un om mai bun, fii gata de bârfe și condamnări. Uneori să ingori reacția oamenilor – este cea mai dificilă parte a schimbării.

7.Ține-ți ochii pe țintă

,,Ține-ți gândurile departe de probleme.”

Atunci când vei decide să îți schimbi viața, vei întâmpina foarte multe obstacole și dificultăți atât din partea oamenilor cât și din partea propriei persoane. Nu permite nimănui să îți distragă atenția de la scopurile stabilite.

8.Nu fi preocupat doar de binele tău

,,Cel mai bun mod de a te binedispune este să încerci să binedispui pe cineva drag.”

Ajută-ți prietenul să soluționeze o problemă, sau vecinul atunci când are nevoie, susține-ți sora sau fratele atunci când îi este greu pe suflet. Încearcă să faci pe cineva să se simte mai bine datorită ție. Asta te va face pe tine să te simți și mai bine.

9.Fă ceea ce îți dorești

,,Peste 20 de ani vei fi mai dezamăgit de lucrurile pe care nu le-ai făcut, decât de cele pe care le-ai făcut. Așadar, începe chiar acum. Explorează. Visează. Descoperă.”

Dacă îți dorești să călătorești prin lume, găsește o metodă să o faci. Dacă vrei să începi o afacere, planifică totul și încearcă. Viața este mai frumoasă, când este trăită, în sensul deplin al cuvântului. Chiar dacă uneori, asta înseamnă să greșești sau s-o dai în bară. Mai bine să încerci, decât să regreți.