Iată de ce Femeile care nu au fost iubite în copilărie, nu pot construi relații sănătoase cu bărbații

“Am un aspect normal, sunt inteligentă, am un serviciu bun, simțul umorului. De ce nu mă iubește nimeni? Alte femei au soți, admiratori. Iar eu nu reușesc să construiesc nicio relație cu bărbații. Însă îmi doresc atât de mult să fiu iubită și să iubesc.

Am fost la diferite training-uri pentru femei, iar acolo toți afirmă un lucru: “Bărbații nu te iubesc, pentru că tu nu te iubești! Trebuie să te iubești, să te simți ca o regină și atunci bărbații vor fi la picioarele tale”. Înțeleg că acest lucru este probabil corect, dar nu pot să mă iubesc. Am încercat diverse exerciții pentru a-mi crește stima de sine și niciun efect! Uneori mi se pare că în mine lipsește ceva.”

O poveste destul de frecventă pe care o aud…Iar atunci când întreb femeia: “Cum a fost în copilărie relația ta cu părinții? Ai avut suficientă dragoste, căldură și sprijin din partea lor? Femeia cu o voce indiferentă, răspunde:” A fost o relație normală. Nu văd ce legătură au aici părinții mei?” Iar apoi, când reușește să evite protecția, izbucnește durerea și lacrimile, durerea persoanei care toată viața trăiește cu lipsa iubirii părintești.

Este o povară grea și majoritatea oamenilor construiesc în jurul lor un sarcofag protector gros, pentru că altfel nu vor supraviețui. Însă radiația demult a pătruns în fiecare celulă. Cel mai probabil și copiii acestui copil neiubit vor simți deficitul dragostei materne. Și pentru micul om nimic nu este mai rău, decât răceala și respingerea părinților. Un astfel de copil începe să se respingă. De unde să aibă iubire pentru sine și pentru alții, dacă nu a fost iubit?

Cei care erau iubiți în copilărie și cei cărora le lipsea dragostea și căldura, mereu sunt atrași de lucrurile cu care s-au obișnuit. De aceea, femeile cu un tip de atașament anxios (nevrotic), ale căror nevoi emoționale nu erau satisfăcute în copilărie, vor reproduce în mod repetat aceste circumstanțe familiare în relațiile cu bărbații.

Cel mai des, astfel de femei se vor îndrăgosti de bărbații care le tratează cu indiferență, iar ele vor încerca să obțină reciprocitate de la ei. Pentru că, odată țelul acestei fetițe a fost să obțină dragostea părinților prin toate modurile.

Din moment ce femeia nu știe cum arată și cum se simte dragostea adevărată, ea crede că iubirea poate fi cumva meritată și atunci depune multe eforturi pentru a-i provoca bărbatului dragostea. Dar cu cât investiția este mai mare, cu atât e mai dureros să nu obții succes.

Femeile anxioase, instabile emoțional, adesea confundă instabilitatea relațiilor cu o pasiune puternică. Căderile emoționale permanente fascinează și epuizează în același timp. Prin urmare, aceste femei sunt adesea atrase de bărbați cu trăsături narcisice. Femeile care au fost ignorate și criticate constant în copilărie, aproape că nu mai reacționează la anumite tipuri de manipulări și tratamente rele. Din acest motiv, ele nu înțeleg că insultele, neglijența sau controlului partenerului distrug intimitatea.

Aceste femei foarte ușor devin ostaticii sentimentului de vinovăție, crezând că ele i-au provocat bărbatului un astfel de comportament. Orice semn de atenție din partea partenerului devine extrem de semnificativ pentru ele, pentru că în copilărie erau lipsite de atenția părinților. Din moment ce femeia nu știe cum să construiască relații sănătoase, cel mai probabil, ea va fi de acord cu mai puțin decât merită.

Din păcate este imposibil să te iubești, doar schimbându-ți ideile despre sine. Este necesar să-ți restabilești resursele interne ale iubirii, care nu au fost încorporate corespunzător în copilărie și din care apoi vei putea lua dragostea pentru tine. Pentru a trăi în armonie cu tine însăți, a învăța să te iubești, să te înțelegi și să te accepți, pentru a construi o relație sănătoasă și fericită cu partenerul, este important să conștientizezi și să-ți vindeci traumele din copilărie cauzate de lipsa dragostei părintești.