Chinezii iarăși bat recordurile: Au construit prima roată de observație fără suporturi interne (Foto)

Chinezii iarăși uimesc lumea întreagă. Aceștia au construit prima roată de observație fără spițe. Construcția cu o înălțime de 145 de metri deja este numită o minune a ingineriei.

Construcția futuristă a fost amplasată pe un pod de 540 de metri peste râul Bailang în orașul Weifang din provincia estică chineză Shandong.

Este prima roată de observație din lume fără suporturi interne. Și plus la toate, și cea mai mare: diametrul său este de 125 de metri.

Roata este echipată cu 36 de capsule, fiecare dintre ele poate transporta câte 10 oameni. O rotație completă durează 28 de minute – timp suficient, în care turiștii reușesc să facă fotografii captivante și să admire priveliștea uluitoare de la înălțime. Datorită faptului că acestea sunt dotate cu acces la internet, vizitatorii pot încărca fotografii și clipuri video pe rețelele de socializare pe loc.

Pentru realizarea construcției au fost utilizate 4,6 mii de tone de oțel.

Mișcarea capsulelor este asigurată de un dispozitiv de rulare integrat care le rotește pe cerc.

Construcțiile din oțel se împletesc în jurul cabinelor și formează, după cum spun arhitecții, așa-numita ,,creastă de dragon”, care oferă funcționalitatea unui design încastrat fără spițe și coloane, eliberând complet centrul roții.

Weifang este unul din cele mai curate și ecologice așezări din China: nivelul de amenajare a teritoriului depășește 40%. Departe peste granițele sale, Weifang este cunoscut ca ,,orașul zmeilor”: aici nu doar se produc acestea, dar, de asemenea, se organizează festivaluri tematice în fiecare an. Se presupune că roata unică de observație va deveni cel mai atractiv punct turistic al orașului Weifang.