Cizmele tale din piele întoarsă vor arăta ca noi, dacă vei îngriji corect de ele

Nu cred că există oameni care să nu iubească încălțămintea din piele întoarsă: arată bine și e foarte comodă. Mulți le evită însă din cauza că își pierd prea repede aspectul inițial și sunt greu de îngrijit.

Noi îți vom demonstra că nu este nimic complicat și că încălțămintea ta, chiar și cea pentru sezonul rece, poate arăta mereu impecabil.

Pentru asta este suficient să știi câteva mici secrete de îngrijire și păstrare. Așadar, încălțămintea din piele întoarsă nu „se simte bine” în locuri cu umiditate ridicată și cele cu raze solare directe. Din această cauză nu se recomandă ca aceasta să fie purtată zilnic.

Imediat ce ți-ai cumpărat o pereche de încălțăminte din piele întoarsă, trebuie s-o stropești cu spray special de protecție. Acesta va proteja materialul de umiditate, praf și murdărie. După ce l-ai aplicat, lasă încălțămintea la uscat departe de sursele de căldură.

Este indicat să repeți această procedură de 3 ori înainte de a o încălța pentru prima dată. Astfel încălțămintea ta nu se va mai murdări foarte ușor.

Iarna cizmele de piele întoarsă trebuie să le protejezi de umiditate. Este suficient s-o ștergi cu o țesătură pufoasă de lână sau de bumbac și să le lași să se usuce departe de sursele de căldură.

Dacă cizmele s-au udat și înauntru, le poți usca cu ajutorul ziarelor. Mototolește-le și pune-le în interiorul încălțămintei. Peste o perioadă de timp hârtia va absoarbe toată umiditatea.

Iarna mai există o problemă cu acest tip de încălțăminte – sarea. Pentru a scăpa de urmele de sare este suficient să înmoi peria în oțet de 6% și să cureți zona afectată.

În sezonul cald e mult mai greu de îngrijit încălțămintea din piele întoarsă din cauza prafului. Acesta se îmbibă ușor și încălțămintea își pierde culoarea.

Pentru a scoate praful de pe încălțăminte încearcă să folosești un burete poros. Dacă nu reușești, va trebui să-ți cumperi o spumă specială pentru curățire.

În cazul în care nu vrei să cheltuiești bani în plus, spală încălțămintea în apă călduță cu detergent de rufe. Urmele de detergent și de apă se șterg ușor cu o țesătură pufoasă din lână sau bumbac.

Încălțămintea din piele întoarsă necesită periodic să fie împrospătată. Cea mai simplă metodă este cea cu ajutorul aburilor. Este suficient să pui niște apă la fiert și să ții încălțămintea deasupra, rotind-o pe toate părțile.

Ce faci atunci când încălțămintea din piele întoarsă își pierde culoarea?

Dacă încălțămintea este întunecată la culoare, îi poți recăpăta culoarea cu ajutorul zațului de cafea, pe care îl vei aplica ușor cu o perie.

Când cafeaua se usucă, scutur-o bine.

De asemenea, poți recupera esențial culoarea încălțămintei din piele întoarsă cu ajutorul spray-urilor din comerț.

Dacă vei respecta aceste reguli simple de îngrijire, cu siguranță încălțămintea ta va arăta mult timp ca nouă.