Elon Musk te va încuraja și pe tine: „Succesul de mâine este rezultatul eforturilor de azi!”

Iată o scrisoare deschisă adresată tinerilor, pe care a scris-o Elon Musk, unul dintre cei mai de succes oameni ai planetei…

„Încă din copilărie am visat că voi deveni bogat și voi călători prin Europa. Însă aflându-mă în centrul Barcelonei nu am simțit nimic deosebit. Totul s-a întâmplat consecvent și logic. Calea mea a început într-un sat și a continuat în capitală într-un mod neașteptat și totul pentru că nu m-am temut să visez.

Faptul că am terminat școala cu rezultate bune și am trecut examenele cu brio m-a ajutat să fiu admis la o universitate bună. Programarea a fost un domeniu surprinzător de ușor pentru mine. La fiecare examen de profil luam note bune. Profesorii erau mulțumiți, iar eu am început să am dubii.

Visurile pe care le aveam în copilărie au dispărut. Am încetat să mă gândesc la călătoriile prin lume, am început să-mi fac CV-ul și să caut locuri de muncă bine plătite. Pornind pe drumul „corect” am intrat într-un sistem cu propriile reguli și limite. Am realizat că merg în direcția greșită și nu vreau să fiu acolo unde sunt acum.

Atunci când ne maturizăm, parcă cineva ne spune: „încetează să mai visezi, trăiește în realitate”. Problema este că realitatea nu este ceea ce ne înconjoară. Noi singuri ne creăm realitatea. Gândirea, faptele și ideile influențează percepția lumii. Lumea este mult mai influențabilă decât pare. Ea are tot ce trebuie, noi doar trebuie să luăm.

În cazul meu totul a început cu visul de a-mi găsi o slujbă de programist. Aveam 18 ani. Atunci am înțeles că succesul de mâine este rezultatul eforturilor de astăzi. Mi-am dezvoltat toată vara abilitățile și iarna mi-am atins scopul. Nu am fost prea deștept. Pur și simplu am vrut și am luat.

În fiecare dimineața primim șansa de a deveni mai buni și ar fi păcat să o pierdem. Mulți oameni visează la lucruri, care se obțin doar cu disciplină. Voi la ce visați? Poate trebuie să faceți un singur pas?

Visați. Cu cât mai grandios, cu atât mai sus veți ajunge.

Trebuie să știm să visăm. Multe lucruri ce țin de fericire ni se impun. Însă e greu să găsești adevăratele dorințe, atunci când e mai simplu să împrumuți de la alții. Am procedat și eu așa și am înțeles că unele lucruri pe care le doream cândva nu-mi mai sunt pe plac, pentru că nu erau ale mele. Dorințele adevărate sunt și acum în viața mea.

Atunci când visați nu uitați să trăiți cu prezentul. Visurile nu sunt scopuri, sunt mai degrabă niște directive. În acest fel, moment, după moment, viața voastră prinde sens în calea spre vis.

Dacă veți face totul corect, într-un moment dat veți înțelege că visurile s-au realizat și că vă bucurați de ele. Cum să procedați corect? Luați deciziile ascultând două voci: logica și intuiția. Dubiile apar când cele două sunt în contradicție, însă atunci când ambele au aceeași părere, înseamnă că asta e ceea de ce aveți nevoie.

Visați, trăiți și fiți voi înșivă.

Totul e posibil.”