Asta e tot ce trebuie să știi despre cele 12 semne ale zodiacului!

BERBEC (21 martie – 19 aprilie)

Compatibilitate optimă: Balanță, Leu

Puncte forte: curaj și pasiune

Puncte slabe: nerăbdare și agresivitate

Berbecul este primul semn al zodiacului, este activ, hotărât si energic indiferent de vârstă și demonstrează o pasiune extraordinară pentru viata. În dragoste, este foarte pasionat. Îi scaldă literalmente pe cei dragi în dragoste, uneori ajungând la extreme. În relație vrea aventuri și emoții. Are nevoie de un partener la fel de inteligent și energic, precum este el.

TAUR (20 aprilie – 20 mai)

Compatibilitate optimă: Rac, Scorpion

Puncte forte: siguranță și dedicație

Puncte slabe: încăpățânare și posesivitate.

Taurul privește viața realist și rezonabil. Deși încăpățânarea poate fi una dintre punctele sale slabe, ea poate fi și cea mai mare virtute a sa. Este un angajat excelent, un partener și un prieten de încredere.

Este atras de frumusețe și diferitele plăceri senzuale. Partenerul său trebuie să fie răbdător, deoarece Taurul are nevoie de timp să se încreadă și să se apropie de om. Pentru relații pe termen lung, el caută un partener care împărtășește același mediu social ca și el.

GEMENI (21 mai – 20 iunie)

Compatibilitate optimă: Săgetător, Vărsător

Puncte forte: sensibilitate și curiozitate

Puncte slabe: nervozitate, incoerență și indecizie

Gemenii sunt sociabili, adoră distracțiile! Datorită naturii duale, ei pot fi atât serioși, cât și ușuratici. Sunt curioși, dornici să cunoască totul despre lume. Când vine vorba de iubire, Gemenii cred că a comunica este la fel de important ca și contactul fizic. Ei pot avea câțiva iubiți simultan, până când vor găsi persoana cu care în opinia lor vor putea rămâne.

RAC (21 iunie – 22 iulie)

Compatibilitate optimă: Scorpion, Taur

Puncte forte: imaginație dezvoltată, loialitate și compasiune

Punctele slabe: manipularea, capriciile.

Racul este extrem de emoțional, sensibil și atașat de casă și familie. Simte compasiune pentru oameni și durerea lor. Este copleșit de emoții, de aceea îi este destul de dificil să se încadreze în lumea înconjurătoare. În dragoste și relații, prețuiește sentimentele, mai presus de toate. Îi place să aleagă parteneri cu care poate comunica fără cuvinte.

LEU (23 iulie – 22 august)

Compatibilitate optimă: Vărsător, Gemeni

Puncte forte: abordare creativă și cordială

Puncte slabe: aroganță și egoism

Leul este un lider înnăscut. Este încrezător, inventiv și poate reuși în orice domeniu. Adesea are mulți prieteni, pentru că este generos, loial și bun. Pe de altă parte, Leul este mereu în căutarea conștiinței de sine și creșterii. Poate manifesta egoism față de ceilalți.

Un Leu îndrăgostit este generos și pasionat cu partenerul său. Are nevoie de un partener cu același nivel intelectual. Își va asuma rolul de lider în orice relație.

FECIOARA (22 august – 22 septembrie)

Compatibilitate optimă: Pești, Rac

Puncte forte: dăruire și dragoste pentru muncă

Puncte slabe: anxietate excesivă, critica față de sine și de ceilalți

Fecioara este considerată cel mai atent semn al zodiacului. Încearcă să-și planifice viața cât poate de bine. Acest semn, de multe ori este înțeles greșit, din cauza incapacității de a-și recunoaște propriile sentimente. Poate avea abilitați oratorice bine dezvoltate, precum și talent la scris.

În dragoste, Fecioara rareori își mărturisește iubirea, dar își va arăta sentimentele pentru partenerul său prin intimitate.

BALANȚĂ (23 septembrie – 22 octombrie)

Compatibilitate optimă: Berbec, Săgetător

Puncte forte: cooperare și dreptate

Puncte slabe: indecizia și evitarea confruntării

Balanțele sunt obsedate de echilibru. Evită conflictele, în favoarea păcii și armoniei. Tind mereu să învețe, să cunoască și să-și îmbogățească viața cu muzică și artă. În relații Balanța vrea să găsească un echilibru, o legătură profundă și emoțională cu partenerul său. Susține legăturile tradiționale și căsătoria. Are nevoie de un partener pe viață.

SCORPION (23 octombrie – 21 noiembrie)

Compatibilitate optimă: Taur, Rac

Puncte forte: curaj și inventivitate

Puncte slabe: gelozie și închidere

Scorpionul este pasionat, curajos și energic. Apreciază onestitatea și va păstra cu sfințenie toate secretele tale. Urăște minciunile. Este cel mai senzual semn al zodiacului. Datorită naturii sale pasionale, intimitatea pentru el este foarte importantă. Relațiile sale se construiesc pe încredere și înțelegere.

SĂGETĂTOR (21 noiembrie – 22 decembrie)

Compatibilitate optimă: Gemeni, Berbec

Puncte forte: idealism și un simț al umorului excelent

Puncte slabe:Lipsă de răbdare;

Săgetătorul este un extrovertit entuziast, energic. Apreciază libertatea, pentru că datorită ei poate călători, explorând lumea și alte culturi. Este nerăbdător atunci când se confruntă cu lucruri sau cu oamenii pe care îi vrea. Trebuie să învețe să se exprime astfel încât să-i respecte pe ceilalți. În relații are nevoie de un partener cu care se poate distra. El își schimbă de multe ori partenerii, din cauza dorinței de diversitate.

CAPRICORN (21 decembrie – 19 ianuarie)

Compatibilitate optimă: Taur, Rac

Puncte forte: responsabilitate, disciplină și autocontrol

Puncte slabe: crede că le  știe pe toate, lipsă de flexibilitate

Capricornul posedă un sentiment interior de independență, care îl ajută să avanseze în atingerea obiectivelor personale și profesionale. Este un expert în a face planuri și a le urma. El este un maestru al autocontrolului.

Acest semn nu manifestă și nu vorbește ușor despre sentimentele sale, dar de îndată ce se va deschide, veți avea o viață fericită împreună, cu creștere constantă și îmbunătățire reciprocă.

VĂRSĂTOR (20 ianuarie – 18 februarie)

Compatibilitate optimă: Leu, Săgetător

Puncte forte: originalitate și independență

Puncte slabe: evită să-și exprime emoțiile

Vărsătorul este un gânditor profund, care iubește să ajute oamenii. Se simte confortabil în societate, de aceea tinde să fie înconjurat de oameni. Într-o relație pe termen lung cu acest nativ, este nevoie de onestitate și comunicare directă, fără ocolișuri.

PEȘTI (19 februarie – 20 martie)

Compatibilitate optimă: Fecioara, Taur

Puncte forte: compasiune și intuiție

Puncte slabe: evitarea realității și mila de sine

Peștii sunt foarte prietenoși, mereu dispuși să-i ajute pe alții. Sunt intuitivi, grijulii și fideli. Viața lor este strâns legată de muzică și diferite tipuri de artă. Sunt extrem de romantici. În dragoste și relații, sunt devotați și grijulii și tind să aibă o legătură profundă cu partenerul.