Eu sunt femeie. Doar femeie. Am tot ce a inventat natura pentru femei…

Oameni, eu sunt femeie. Doar femeie. Am încheieturi înguste, glezne înguste și o diferență mare între talie și șolduri.

Am tot ce a inventat natura pentru femei – acolo unde este nevoie e îngust, unde este nevoie e larg. Ceva e pentru bărbat, ceva pentru copii. Eu sunt o parte a puzzle-ului. Totul este montat și lubrifiat. Trebuie să coincidem și totul funcționează. Doar că nu cere de la mine alte funcții. Privește cât de frumoasă sunt când îmi adun părul și o șuviță iese în evidență. Parfumul pe mine miroase mai bine decât a fost gândit de parfumier, brățările sună ca o promisiune de bucurie… Și această promisiune se îndeplinește.

Eu nu am nevoie de un salariu ca al bărbatului, nu vreau deloc să lucrez. Vreau să stau acasă, să am timp pentru gătit…

Am piele de mătase, păr, caracter. Din toate astea nu iese nimic de fier. Ele doar ard bine. Ard, dar nu se întăresc. Se vor răci, vor crește din nou și nu vor dori drepturi egale, ci cearceafuri de mătase. Nu există în mine asemenea materiale și substanțe, din care poți crea un temperament ferm și o viață plină de realizări.

Eu nu pot fi singură. Sunt făcută pentru cineva. Prefer să stau în fotoliu sub plapumă. Să sărut un copil. Sau să îmbrățișez bărbatul.

Nu pot să lupt, pot să mă retrag. Uneori la timp, uneori mai devreme decât e necesar. Nu sunt creatorul fericirii mele, în general nu sunt creator. Ce se spune că trebuie să învățam? Limbi, dans, gătit? Eu aș vrea să gătesc. Uneori să tac, alteori să vorbesc. De ce trebuie să cunosc atâtea pentru a trăi?! De ce nu e suficient să simți, să iubești, să fii acel loc moale în care să te poți ascunde? Pur și simplu să fii.

Și nu vreau să-mi spun nici mie, nici celorlalți: “Voi face față, mă voi descurca, voi rezista.” Vreau să leșin, să mă deconectez, să mă trezesc și cineva să-mi spună: ”Nu trebuie să te îngrijorezi, trebuie să te odihnești.” Și chiar trebuie să fac asta. De fapt, pe orizontală mă simt mai confortabil.

Pot fi soție și mamă. Pot fi sinceră. Pentru fericire, îmi e suficient să fiu iubită. Suficient să dorm noaptea pe umărul lui, care de asemenea este o parte a puzzle-ului.