5 semne care arată că în relația voastră lipsește Intimitatea Emoțională

Când vine vorba de intimitate în relații, este foarte important să știți că există nu numai intimitatea fizică, ci și cea emoțională. Intimitatea emoțională joacă un rol foarte important în relație. Atunci când ea lipsește, poate fi dificil să consolidați încrederea reciprocă și însăși relația.

Iată câteva semne care arată că între voi nu există intimitate emoțională.

1. Niciunul dintre voi nu împărtășește emoțiile cu celălalt.

Lipsa sincerității – este un semn important că tu și partenerul tău încă nu ați creat în relația voastră o bază solidă a intimității emoționale. Ar trebui să puteți vorbi unul cu celălalt despre sentimentele și emoțiile voastre. În caz contrar, neînțelegerile și distanța dintre voi sunt inevitabile.

2. În realitate trăiți vieți diferite

Într-o relație sănătoasă, femeia și bărbatul își doresc să împărtășească cea mai mare parte a vieții cu partenerul: ei comunică mult, câștigă experiență împreună, merg la întâlniri. Dacă pentru voi nu e confortabil să faceți asta, atunci cel mai probabil există o distanță emoțională între voi.

3. Nu vă atingeți unul de celălalt în afara dormitorului

Intimitatea fizică confortabilă necesită un anumit grad de intimitate emoțională, spun experții. Deci, distanța voastră fizică poate fi simbolică. În realitate, există o paralelă destul de clară între intimitatea emoțională și cea fizică. Atunci când aveți o legătură fizică foarte mică: niciodată nu stați aproape unul de celălalt, nu vă țineți de mână, nu vă îmbrățișați – acest lucru poate vorbi despre distanța emoțională dintre voi.

4. Nu știți cum să vă ascultați reciproc

Unul dintre cele mai semnificative semne că între voi lipsește intimitate emoțională – este incapacitatea de a asculta. Neatenția și indiferența pot crea o distanță mare între parteneri.

5. Nu cereți sfaturi unul de la celălalt

Într-o relație, partenerii ar trebui să se sprijine reciproc, indiferent de orice. Din păcate, acest lucru este dificil de realizat, dacă niciunul din voi nu cere sfaturi sau ajutor de la celălalt. Nimeni nu trebuie să-i dicteze celuilalt ce să facă, însă relația trebuie să fie locul unde puteți veni după sfaturi și sprijin.