Ai grijă de tine – atât timp cât există cel puțin o ființă vie care are nevoie de tine…

Neapărat trebuie să ai grijă  de tine – atât timp cât există cel puțin o ființă vie care are nevoie de tine.

”În anii războiului muncea o doamnă doctor care le dădea mamelor epuizate de foame să bea lapte de soia. O jumătate de ceașcă. Și urmărea cu strictețe ca ele să-l bea. Pentru că toate femeile încercau să ascundă laptele pentru bebelușii lor. Iar doamna doctor le spunea: ”Dacă nu veți bea laptele, veți muri. Și copilul se va târî în casa rece și întunecată lângă voi. Și va muri și el. Beți pentru a vă salva copiii.” Și le forța să bea. Pentru a se salva.” 

De aceea, ai grijă de tine, chiar dacă uneori aceste cuvinte sună ciudat. Dacă ți se va întâmpla ceva rău, nimeni nu va avea nevoie de copilul tău. Și oamenii apropiați se vor simți rău, dacă vor rămâne fără tine.

Dacă nu există nimeni care are nevoie de tine – să știi că eu am. Din moment ce scriu în fiecare zi, iar tu citești. Sau găsește pe cineva care va avea nevoie de tine, mai mult decât orice pe lumea asta. Și bea lapte. Plimbă-te, respiră aer curat, ieși din casă. Uită de dușmani. Mergi la odihnă și cumpără-ți lucruri frumoase, pentru a-ți face o bucurie și a trăi mult. Astfel vei sănătoasă și bine dispusă.

Și ajută-i pe alții să aibă grijă de ei. E greu să înveți acest lucru, când omul nu știe cum, când este obișnuit să trăiască pentru alții. Și să moară pentru alții. Doar că tu nu trebuie să mori – ce vor face ei fără tine? Deci – ai grijă de tine.

Și de alții, bineînțeles. În special de cei dragi și apropiați…

Autor: Anna Kiryanova