Atunci când iubești, rămâi deschis și dezarmat! Iată de ce…

Întotdeauna am crezut că relațiile fericite au o formulă. Trebuie doar să o însușim. Să comunicăm corect, să împărțim responsabilitățile, să negociem.

Bineînțeles, este foarte important să putem face aceste lucruri, întrucât ne antrenează claritatea reciprocă și ne ajută să gestionăm contradicțiile.

Dar.

Cel mai sfânt lucru în relații este – dragostea. Dacă nu există dragoste – nu va funcționa nicio formulă.

Ce este iubirea reciprocă?

Atunci când nu o cunoșteam, mă bazam pe formule și ele funcționau, făcând relația o întreprindere de succes. Cu toate acestea, dragostea șterge toate formulele, te lasă fără apărare în fața puterii ei mari.

În dragoste se întâlnesc doi extratereștri, conduși de gravitația care îi atrage unul spre celălalt, distrugând spațiul și timpul, regulile și construcțiile sociale, toate acele instrumente pe care au reușit să le acumuleze pe parcursul vieții.

Mulți dintre noi refuză dragostea, preferând să rămână în armura formulelor de succes, care i-au ajutat și protejat toată viața: “Dacă el face așa, eu fac așa”. În această paradigmă, totul este clar, sunteți protejați de lucruri neprevăzute, știți ce trebuie să faceți, în caz de ceva.

A iubi – înseamnă să rămâi deschis și dezarmat, vulnerabil și tăcut, pentru că această legătură necesită nașterea unei noi limbi de comunicare, care se dobândește prin încercări și greșeli.