Toată lumea poate face fapte bune, indiferent de vârstă sau statut social. Grăbește-te să faci bine!

Omul experimentează binele încă de la naștere. Iubirea și mângâierea mamei, ochii ei radianți și râsul sonor. Probabil, în copilărie suntem învăluiți cu cea mai mare manifestare a binelui. Copiii nu se nasc nici buni, nici răi. Lumea înconjurătoare îi formează ca personalități.

Ce este binele? Este lumina sufletului nostru, felul în care privim lumea înconjurătoare, faptele și acțiunile noastre.

Conceptul de bine este relativ. Atunci când oamenii sunt omorâți, cineva vede în asta o crimă, iar cineva vede o victorie într-un război dur. Când este eutanasiat un animal, unii văd în asta sfârșitul suferinței, iar alții o barbarie. Se pare că noțiunea de bine nu poate fi descrisă într-o singură frază, pentru că la fiecare om este diferită.

Vedem manifestarea binelui pe parcursul întregii vieți: un copil i-a dat jucăria noului său prieten; un adolescent s-a urcat în copac pentru a salva un pisoi mic; o fată a ajutat un bătrân să traverseze strada; un bărbat a acordat primul ajutor victimei din accident; iar bătrâna a adăpostit un animal înghețat. Toată lumea poate face fapte bune, indiferent de vârstă sau statut social. Binele – nu este neapărat o manifestare a unui lucru mare.

Nu trebuie să uităm și de ajutorul moral. Ajutând oamenii să găsească soluții la problemele lor – la fel, este un lucru important. Nu e dificil să spui o glumă, să înveselești un om, să-i oferi câteva momente de bucurie sinceră. Dacă fiecare dintre noi va împarți cu ceilalți un pic din lumina sa, atunci colectând împreună toate scânteile, putem modela un soare.

Felul în care tratăm alte persoane – familia, prietenii și chiar oamenii străini pe care-i întâlnim în calea noastră – de asta depinde starea noastră de spirit.

Pe parcursul vieții facem multe lucruri – bune sau rele. Manifestând binele în acțiunile tale, nu vei rămâne niciodată singur. Nu e dificil să faci bine în orice moment, este mai greu să-l păstrezi în sufletul tău de-a lungul vieții.

Inimile bune – sunt grădini, gândurile bune sunt rădăcini, cuvintele bune – sunt flori, faptele bune – sunt fructe. Aveți grijă de grădina voastră și protejați-o de buruieni, umpleți-o cu lumina cuvintelor și faptelor bune. Și atunci, cu fiecare zi, lună sau an nou, în grădina voastră vor înflori cele mai rare și frumoase plante, iar oamenii care vor vedea această grădină în voi, își vor crea propriile grădini. Emanând binele sufletului vostru, veți vedea reflexia lui în ochii altor oameni.