Oare onoarea femeii nu mai este la modă în zilele noastre?

De când aveam 14 ani, părinții îmi puneau pe noptieră cărți despre pubertate și onoarea femeii. Am citit acolo tot felul de lucruri și impresiile mi-au rămas pentru toată viața. Idea principală a acestor cărți era că, femeia trebuie să-și păstreze virginitatea până la nuntă. Mereu am fost sensibilă, așa că am luat în serios aceste cuvinte. Mai era și bunica, care îmi spunea că e dificil să te căsătorești cu bărbatul care ”te-a folosit”, pentru că nu mai există niciun mister în tine.

Am împlinit deja 20 de ani și am rămas fidelă principiilor mele, deși am avut mai mulți admiratori.

Recent am cunoscut un băiat. Frumos, carismatic. Am început să ne întâlnim și într-o seară conversația a ajuns la subiectul relațiilor intime. I-am mărturisit că n-am avut pe nimeni și că voi rămâne virgină pentru soțul meu. El a început să râdă de mine.

Firește, m-am simțit ofensată. Mi-a spus lucruri urâte. Că ar trebui să trăiesc în secolul șaptesprezece și dacă voi rămâne virgină până la nuntă, această sărbătoare ar putea să nu mai aibă loc. Ne-am certat din cauza asta și eu am plecat acasă singură. De atunci, nu mai vorbesc cu el. A încercat să mă sune, să-mi scrie mesaje, să mă contacteze pe rețele sociale, dar nu i-am răspuns.

În tot acest timp am reflectat mult. Oare principiile pe care le respect mă vor face să rămân singură până la bătrânețe? Nu vreau să cred asta, am doar 20 de ani. Spuneți-mi ce să fac? Să-l iert și să-mi încalc propriile principii sau să-i spun adio? Cu siguranță avem opinii diferite la acest subiect.

Sunt curioasă ce cred alte femei: e bine să-ți păstrezi virginitatea până la nuntă sau nu?