7 REGULI pe care le urmează Oamenii Încrezători. Inspiră-te de la ei și vei avea succes în viață!

Încrederea – este cea mai importantă trăsătură care te ajută să obții fericirea și o viață de succes. Ea ne afectează abilitățile de lider, modul în care interacționăm cu colegii și cum facem față sarcinilor de zi cu zi. Încrederea în forțele proprii ne afectează afacerea, viața de familie, relațiile și odihna. Lista poate continua. Cum să devii o persoană încrezătoare?

Henry David Thoreau spunea: “Dacă te miști cu încredere în direcția visului tău și depui eforturi pentru a trăi viața la care visezi, neapărat vei întâlni norocul, la o oră obișnuită”.

Oamenii încrezători urmează aceste 7 REGULI de viață:

1.Își asumă responsabilitatea

Oamenii încrezători își asumă responsabilitatea pentru viața, deciziile și comportamentul lor. Ei înțeleg profund întreaga responsabilitate pentru alegerile și deciziile lor de viață. Își dau seama că nu pot controla mereu ceea ce se întâmplă în jurul lor, dar au un control complet asupra reacției la ceea ce s-a întâmplat.

2.Acționează, în ciuda fricii

Oamenii încrezători sunt întotdeauna gata să facă un pas dincolo de zona lor de confort și, în ciuda sentimentului de anxietate și frică, să obțină succes.

Eleanor Roosevelt spunea: “Poți dobândi forța, curajul și încrederea doar atunci când îți privești frica în ochi. Trebuie să faci ceea ce crezi că nu poți face.”

3. Îi tratează pe ceilalți cu răbdare

Fiecare dintre noi își poate pierde răbdarea cu prietenii, membrii familiei și chiar cu străinii de pe stradă. Asta este firea umană. Dar o persoană tolerantă cu cei din jur, dimpotrivă, va încerca să evalueze situația, nu va pune accent pe greșelile și neajunsurile altora, ci va oferi sprijin, va da un răspuns constructiv și, uneori, va oferi ajutor gratuit.

4. Să laude și să recunoască munca altora

Oamenii încrezători, de obicei, nu-și asumă toate sarcinile. Ei le împart de bună voie, recunoscând că succesul rareori este realizat numai prin eforturile unei singure persoane. Îi apreciază pe cei care, de obicei, se află “în spatele scenei”.

5. Sunt mândri de munca îndeplinită cu succes și acceptă cu bucurie lauda

Acest lucru nu înseamnă că ei sunt lăudăroși. Dimpotrivă, lauda este un semn al lipsei de încredere. Oamenii care nu se îndoiesc de sine pot accepta lauda pentru munca bine îndeplinită, pentru rezultat și eforturi.

6. Își stabilesc scopuri

Oamenii încrezători știu că viața – este muncă permanentă, iar oportunitățile de succes și auto-realizare sunt întotdeauna în abundență. Ei nu se tem să-și stabilească obiective, să planifice și apoi să urmeze planul pas cu pas, pentru a obține rezultate. Ei înțeleg, de asemenea, că îi așteaptă multe provocări și eșecuri și va fi necesar să-și modifice planurile.

7. Nu se tem să-și apere interesele

Oamenii încrezători știu că valorile sunt verificate la fiecare pas al vieții, de aceea își pun convingerile mai presus decât dorința de a fi pe placul tuturor. Desigur, e plăcut să știi că ești pe placul oamenilor, dar realitatea este că să rămâi fidel convingerilor și valorilor tale – nu este întotdeauna o decizie populară. Fii mereu gata să faci compromisuri, dar nu împotriva ta și a valorilor tale.