6 lucruri care te fac să pari mai puțin inteligent. Ține cont de ele când interacționezi cu oamenii noi!

Fiecare dintre noi vrea să creadă că este foarte inteligent. Din păcate, uneori acțiunile noastre sunt contrare rațiunii și nu observăm acest lucru – însă cei din jur sunt foarte atenți. Ei vor folosi orice ocazie pentru a-și crea o opinie despre tine, indiferent că e vorba de îmbrăcăminte, abilitățile de vorbire sau felul în care mergi. Și orice semn va fi interpretat fie în favoarea ta, fie invers.

Ține cont de asta, de fiecare dată când trebuie să interacționezi cu cineva din afara zonei tale de confort.

1. Îmbrăcămintea nepotrivită

Dacă ești îmbrăcat bine, te înconjoară aura respectului. Dacă ești obișnuit să porți tricouri și blugi, puțin probabil cineva își va pierde timpul cu tine. Regulile biroului tău cer să urmezi un anumit dress code? Fă un pic de efort și mergi la birou îmbrăcat așa cum se cere.

2. Cuvintele și expresiile neadecvate

Obiceiul de a utiliza fraze ”la modă” sau meme-uri de pe internet, arată mai degrabă  patetic, decât distractiv. Dacă nu poți explica ceea ce ai în vedere, fără a recurge la jargoane, probabil că ar fi mai bine să taci.

3. Privirea absentă

Dacă nu știi cum să menții contactul vizual și să demonstrezi semne non-verbale care vor convinge interlocutorul că îl asculți, el va decide că rătăcești în gândurile tale și nu ai idee despre ce vorbește. O privire absentă nu-ți va adăuga puncte.

4. Prea multă vorbă

Când te exprimi succint, arăți că ești capabil să-ți structurezi gândurile și să le prezinți într-un mod accesibil. Știi ce trebuie să spui și înțelegi că interlocutorul este capabil să-și de-a seama de unele lucruri, de aceea nu are nevoie de explicații. Ai control complet asupra discursului tău. Alege-ți cuvintele cu înțelepciune.

5. Tăcerea

Și dacă vei rămâne tăcut, de asemenea vei fi judecat de cei din jur. Chiar dacă nu-ți place să vorbești, uneori trebuie să depui eforturi și să o faci. Nu trebuie să spui prea multe, doar atât cât cealaltă persoană să înțeleagă că o asculți și ai o opinie rezonabilă cu privire la subiect.

6. Obiceiul de a-i judeca pe ceilalți

Chiar dacă alții te judecă după prima impresie, nu înseamnă că trebuie să faci același lucru. Atunci când îi judeci pe alții, arăți că nu ești capabil să accepți alt punct de vedere și nu te-ai gândit niciodată că cele șapte miliarde de oameni care locuiesc în lume, pot avea șapte miliarde de abordări diferite.