Aceste 9 semne îți arată că șeful sau colegul tău este un psihopat!

Cum înțelegi dacă merită sau nu, să lucrezi cu această persoană?

1.Are intenții și motivele sadiste

Psihopatul îi motivează pe alții prin frică, nu prin respect. Îi distruge pe cei din jur, în loc să-i corecteze.

2. Este vorbăreț și dacă vrea poate fi fermecător

Psihopatul este un maestru, atunci când trebuie să se prezinte. Este un interlocutor plăcut, susținând cu ușurință orice discuție, adăugând povești puțin probabile, dar convingătoare, care îl vor pune într-o lumină bună. Până la sfârșitul conversației vei considera că este o persoană decentă sau chiar minunată.

3. Vanitate incredibilă

Psihopatul se consideră centrul universului. El este atât de important, încât normele umane obișnuite nu se aplică în cazul lui. Un psihopat poate spune: “Eu urmez doar regulile mele și nu le încalc niciodată.”

4. Este un mincinos patologic

Dacă începe să mintă, el nu poate și nu vrea să înceteze. O persoană obișnuită se teme că minciunile sale vor ieși la iveală, dar psihopatul nu este așa – el întotdeauna poate ascunde o minciună sub alta.

5. Parazitează

Psihopații se gândesc numai la ei înșiși și la obiectivele lor – ca paraziți. Viața, acțiunile și comportamentul lor în niciun fel nu ține cont de interesele altor oameni. Nu le pasă de criticile celor din jur și de faptul că nu li se acceptă modul de viață, chiar dacă este vorba de hărțuirea subordonaților sau a persoanelor care depind de ei.

6. Sunt manipulatori vicleni

Psihopații posedă virtuos trei tehnici: manipularea, evaziunea și înșelăciunea. Astea îi ajută să rămână pe linia de plutire. Orice succes și-l atribuie lor, iar eșecurile sunt puse pe umerii altora.

7. Probleme de comportament în copilărie

Un om care, la maturitate își hărțuiește subalternii, cel mai probabil, a jignit alți copii atunci când era mic. Ceea ce a trecut fără consecințe în anii de școală, va aplica și la locul de muncă. În copilărie, asta se putea manifesta în diferite moduri: minciuni, escrocherie, furt, incendiere, absențe, abuz de substanțe, vandalism sau manifestări sexuale timpurii. Toate aceste semne, în diferite forme se pot manifesta și la copiii normali, însă la psihopați ele sunt mai pronunțate.

8. Nu are remușcări, nici sentimente de vinovăție

Chiar dacă prietenii sau rudele au fost afectați fizic sau emoțional de acțiunile psihopatului, de obicei, el vine cu scuze care îl scutesc de orice vină sau pur și simplu o neagă complet.

9. Are obiective ireale pe termen lung

Psihopatii nu prea pot planifica, de aceea nu sunt capabili să obțină acele rezultate grandioase, dar de la cei din jur așteaptă entuziasm. Sarcina poate fi irealizabilă, dar pe ei nu-l deranjează, pentru că din punctul lor de vedere sarcina este rezonabilă.