8 semne că ești o persoană care poate fi influențată ușor! Scapă de acest defect și vei avea succes!

Pentru a obține succes, este important să fii binevoitor cu cei din jur. Bunăvoința te ajută să menții relații și să atragi oamenii în viața ta. Cu toate acestea, dacă ești prea bun, în cele din urmă vei soluționa numai problemele străine și nimeni nu va ține cont de interesele tale. Dacă ți-e teamă să-ți exprimi opinia și să-ți urmezi scopul din cauza fricii de a părea prea încrezător, egoist sau nepoliticos – te subestimezi, îți limitezi potențialul.

Iată câteva obiceiuri ale oamenilor care încearcă să fie prea drăguți cu ceilalți în detrimentul lor:

1. Cedezi ușor

Deseori cedezi sau chiar îți schimbi poziția. Pentru a avea succes, trebuie să fii mai ferm în convingeri, să le exprimi direct și clar, fără teamă. Nu încerca să obții aprobarea, cedând. Crede-mă, tu ești demn de respect. Află lucruri noi și îmbunătățește-te în domeniul tău, pentru a te simți mai încrezător, atunci când comunici cu alte persoane.

2. Cauți aprobarea celor din jur

Nu merită să aștepți că oamenii îți vor oferi stima de sine de care ai nevoie. Dacă vei rămâne întotdeauna pe rolul secundar, nu vei realiza prea multe. Adevărata cale spre succes este încrederea în forțele proprii și voința de a-ți dedica viața obiectivului ales.

3. Lipsa de sinceritate

Începând și terminând discuțiile cu complimente, oamenii pot simți că sunt manipulați. Astfel de complimente adesea sunt lipsite de sinceritate. De fapt, încerci să ”îmbunezi” interlocutorul pentru a face față nesiguranței. Este o cale greșită. Succesul poate fi atins doar de cel care își asumă riscul, nu de cel care încearcă să-i mulțumească pe ceilalți.

4. Minciuna

Încercând să-i mulțumești pe ceilalți, nu faci decât să înmulțești minciuna. De exemplu, ești de acord cu ei, când de fapt crezi altceva. Dacă urmezi un punct de vedere străin, nimeni nu te va cunoaște cum ești tu, cel adevărat, nu-ți va putea aprecia ideile și lumea interioară. Acest tip de minciună este provocat de frica și dorința de a fi ca toți ceilalți.

5. Dependenta de muncă

Uneori rădăcinile ei se ascund în dorința disperată de a-ți dovedi valoarea. În consecință, vei face unele lucruri pe care nu vrei să le faci, pentru că ți-e teamă să nu fii judecat pentru sârguință insuficientă. Atunci când oamenii simt că încerci cu disperare să-i mulțumești, ei își pierd respectul pentru tine. Relaxează-te, fă-ți treaba – și lasă-i pe alții să facă același lucru. Învață să spui ”nu” și să nu te simți vinovat.

6. Tăcerea

De fiecare dată când nu-ți exprimi gândurile sau opiniile, nu răspunzi insultelor, nu mai valorezi nimic pentru oameni. Nu te rușina să spui adevărul. Pentru a obține ceva, trebuie să conștientizezi că uneori conflictul este inevitabil. Învață să fii curajos și să-ți aperi opinia, acesta este dreptul tău.

7. Neîncrederea

Scapă de obiceiul de a cere permisiunea, atunci când nu este necesar. Se întâmplă adesea când încercăm să arătăm amabili și respectuoși față de ceilalți. Din păcate, când nu putem să acționăm la discreția noastră, arătăm proști și patetici. Învață să fii curajos și să iei decizii chiar și atunci când nu ești sigur.

8. Timiditatea

Ea omoară motivația – între tine și obiectivele tale se înalță frica. Timiditatea este calea spre nicăieri. Lumea afacerilor este dură, iar dacă ești timid, concurenții mai puțin talentați, dar mai încrezători, te vor depăși.

Ironia este că, încercând să-i mulțumiți pe alții, obțineți rezultatul opus. Pentru a reuși, indiferent de domeniu, trebuie să înțelegeți cine sunteți, ce convingeri personale aveți. Munciți din greu, dobândiți cunoștințe și mergeți spre succes.