Învață de la oamenii încrezători! Iată 8 semne pentru a-i recunoaște!

Cei mai mulți dintre noi nu se nasc încrezători. Adesea, acest sentiment depinde de situație: uneori ne simțim încrezători, alteori – nu prea. Din fericire, încrederea în sine poate fi învățată. Schimbându-vă comportamentul, vă puteți schimba sentimentul de sine.

Și cel mai bun mod de a deveni mai puternici – ar fi să-i urmăriți pe cei încrezători și să le studiați acțiunile. Iată care sunt trăsăturile distincte ale unui om încrezător:

1. El își asumă responsabilitatea.

Un om încrezător nu va da vina pe altcineva. El înțelege că indiferent de circumstanțe, singura cale către succes – este controlul propriilor senzații și emoții.

2. El vrea să avanseze

Un om încrezător nu tinde spre perfecțiune – el vede oportunitatea de îmbunătățire. Pentru astfel de oameni “persoana ideală” este cea care se înțelege pe sine și capacitățile sale. Avansarea – este și călătorie, și alegere.

3. Omul încrezător nu bârfește, ci inspiră.

Nu vorbește despre alți oameni. El este interesat mai mult de idei, proiecte, obiective, planuri și aspirații. De abordarea pozitivă sau cel puțin neutră.

4. El înțelege puterea cuvântului “nu”

Un om încrezător nu promite prea multe lucruri. El înțelege valoarea timpului și eforturilor și face o promisiune numai atunci când înțelege că o poate îndeplini fără să se abată de la scopul său. Iar apoi îndeplinește sarcina în cel mai bun mod.

5. Își îngrijește mintea și corpul.

Un om încrezător înțelege că, pentru ca organismul să nu-l trădeze și să-l ajute să  obțină cele mai bune rezultate, trebuie să aibă grijă de el. El apreciază echilibrul, adică sportul, alimentația corectă, educația, munca grea și somnul.

6. Acțiunile sale au un motiv

El are un scop, iar orice acțiune este o modalitate de a merge spre el. De aceea, se dedică muncii, nu se teme, este entuziasmat și îi molipsește și pe alții.

7. Știe să ceară ajutor

Un om încrezător înțelege că de unul singur nu poți muta munții din loc, de aceea cere ajutor și nu se teme de asta. El îi ajută pe alții și acceptă ajutorul.

8. El consideră că eșecul este o lecție.

Un om încrezător percepe eșecul ca un instrument de creștere. El înțelege că obstacolele sunt inevitabile în drumul spre obiectiv, dar știe că perseverența va da cu siguranță rezultate.

Țineți minte: să învățați de la ceilalți, nu înseamnă să-i copiați. Trebuie să luați de la ei tot ce e mai bun și să găsiți oportunități de creștere în voi. În timp, veți realiza că acțiunile vă afectează în mod direct rezultatele.