5 Sfaturi care te vor ajuta să scapi de gândul că toți au o viață mai bună decât tine!

Dacă la 15 ani motivul invidiei sunt hainele noi sau iubitul chipeș al prietenei, atunci la 27 îți dai seama că fostul coleg este un artist renumit, o altă colegă a născut al treilea copil, iar a treia are o carieră de invidiat. Ți se pare că toți au o viață de succes, cu excepția ta. Astăzi îți spunem cum să scapi de gândul că toți în jur sărbătoresc, iar tu nu ai fost invitată la această petrecere.

1. Află mai multe despre oameni

Atunci când cunoști omul mai îndeaproape, înțelegi că nu este mai norocos decât ceilalți. Pur și simplu a reușit să-și folosească oportunitățile. Majoritatea oamenilor de succes au plătit cu ceva pentru fericirea lor: muncă grea, limitări, risc. Scopul tău este să privești această parte a medaliei, pentru a vedea lucrurile adecvat.

2. Nu mai amâna lucrurile pe „cândva“

Cândva voi învăța engleza, voi începe să călătoresc, voi merge la sala de sport etc.  De fapt acest lucru nu se va întâmpla, pentru că nu visurile devin realitate, ci planurile. E ușor să speri că în viitor vei avea mai mult timp, forțe sau bani pentru a-ți schimba viața. Așteptarea momentului potrivit nu este decât o scuză. Începe acum, brusc, fără prea multe pregătiri – și vei deveni acea fată, la care cei din jur se uită cu invidie.

3. Scapă de gelozie

Deoarece baza geloziei adesea este stima de sine scăzută, acest sentiment toxic se extinde nu numai asupra relației cu partenerul. Ți-e greu să te bucuri cu sinceritate de succesele oamenilor apropiați, pentru că primul gând care îți vine în minte este: ”De ce ea a putut, iar eu nu?”

Trebuie să înțelegeți că ai totul pentru a deveni fericită și nu ești mai rea decât alții. Gelozia te va reține, de aceea învață să eliberezi gândurile distructive.

4. Fii curioasă

Invidia te face să stai concentrată pe aceleași gânduri: de ce alții au noroc, iar eu nu am. Pentru a scăpa de gândul că viața bună trece pe lângă tine, te va ajuta curiozitatea. Privește lucrurile mai atent. Colega ta într-adevăr lucrează mai bine decât tine? Cum reușește asta? Ce trebuie să schimbi pentru a obține același rezultat?  Odată ce ai fost învinsă de invidie, deconectează văitatul și conectează curiozitatea. Astfel vei înceta să-ți plângi de milă și poate chiar vei începe să acționezi.

5. Fii recunoscătoare pentru ceea ce ai

În această lume, întotdeauna cineva va fi mai bun decât tine și cineva mai rău. Poți fi invidioasă pe primii și te poți afirma din contul celor din urmă, dar cel mai bine e să te bucuri de ceea ce ai.

Dacă trebuie să te compari cu cineva, atunci doar cu tine. Poate că acum cinci ani, visai să câștigi bani singură, să nu ceri de la părinți, iar astăzi te plângi că din nou trebuie să mergi la muncă și nu observi cât de bine e să fii autosuficientă. Probabil nu vei fi niciodată pe deplin mulțumită de viața ta, dar asta nu înseamnă că nu te poți bucura de ea.