7 lucruri pe care trebuie să le înțelegi pentru a depăși trădarea

Când afli despre trădare, ți se pare că nu te vei simți mai rău decât acum. Însă consecințele trădării te vor urmări încă mult timp, cu diferite probleme: stima de sine scăzută, incapacitatea de a avea încredere în oameni, dorința de a ține totul sub control. Dacă nu faci nimic, asta se poate prelungi ani de zile, însă te poți vindeca de trădare. Iată ce trebuie să înțelegi pentru a învăța să trăiești din nou.

1.Nu puteai opri asta.

Victima trădării trece prin mai multe etape, una dintre care este: “Ce am făcut greșit?”. Încerci să înțelegeți ce greșeală a provocat trădarea. Realitatea cu care trebuie să te conformezi – este că nu puteai opri trădarea. Să porți haine mai sexy, să petreci mai mult timp cu partenerul, etc. Nu tu ai decis să dormi cu altă persoană, în loc să rezolvi problemele în relație.

2. Pentru o vreme nu vei putea avea încredere în bărbați

La început relațiile ți se vor părea dezgustătoare. Mai târziu, când vei decide că te-ai vindecat și vei fi gata să accepți pe cineva în viața ta, îți va fi dificil să ai încredere în el. Este ceva normal. Oferă-ți timp, pentru că asta nu e pentru totdeauna.

Încearcă să nu aduci supărările din trecut în noua relație și să începi cu suspiciuni și verificări. Noul partener nu trebuie să plătească pentru că fostul era un nemernic.

3. Nu vei putea preveni trădarea în viitor

Trădarea te va face mai înțeleaptă, dar nu te va ajuta să eviți infidelitatea în viitor. Crede-mă, dacă omul vrea să te mintă, el va face totul să nu afli asta. E greu de acceptat, dar nu există niciun medicament pentru prevenirea adulterului. Dar asta nu înseamnă că te vei confrunta din nou cu trădarea. Pur și simplu, relațiile sunt întotdeauna un risc și merită să ți-l asumi.

4. Nu întotdeauna este vinovată altă femeie

Adesea, trădătorii își mint amantele cât de rău se simt în cealaltă relație sau chiar își ascund statutul. Este important să înțelegi că bărbatul are mintea sa. Și nimeni nu-l poate ”fura” din familie, doar el decide să plece din ea.

5. Nu trebuie să te schimbi

Trădarea lasă o gaură neagră în stima ta de sine. După despărțire vei dori să slăbești, să-ți faci o tunsoare nouă, să-ți înnoiești garderoba, să mergi la cursuri de machiaj, pentru ca el să vadă pe cine a pierdut; pentru a scăpa de neajunsurile care au condus la trădare. Crezi că dacă te vei schimba, nu ți se va mai întâmpla asta. Nu este nimic rău în dorința de a deveni mai bună, chiar dacă impulsul este supărarea. Tot ce trebuie să schimbi în această situație – este bărbatul.

6. Niciodată nu vei afla de ce a făcut-o

Nu există un motiv pentru trădare care îți va fi pe plac. Adesea, nici trădătorii nu pot explica de ce fac acest lucru. Vrea diversitate, îi place atenția altor femei, îi era plictisitor în călătoria de afaceri. Care este diferența, nu există niciun motiv bun pentru trădare.

7. Te vei vindeca când vei recunoaște că meriți asta

Când va veni timpul, trebuie să-ți permiți să devii fericită. La început, învață să te iubești din nou și să ai grijă de tine. Apoi, învață să-i iubești pe alții. Nu vei schimba nimic în acea situație, dar încă îți poți face viața mai bună.