5 tipuri de oameni pe trebuie să-i excluzi din viața ta! Ei doar îți fură energia!

Dacă ești mereu deprimată, te confrunți cu momente de tristețe și îndoială de sine, verifică dacă printre prietenii tăi nu sunt oameni care îți sorb toată energia. La prima vedere par drăguți, însă comunicarea cu ei este distructivă. Iată cine pot fi aceștia:

1. Oamenii care se plâng tot timpul

Acești oameni sunt nefericiți. Și te simți ca un salvator, ajutându-i. Dacă o prietenă ajunge într-o situație dificilă, e nobil să o ajuți o dată. Dacă situația se repetă mereu, și la acest ea întotdeauna totul este rău și cu toate astea nu ezită să accepte ajutorul, să știi că este o plângăcioasă profesionistă care doar are de câștigat din această situație.

 2. Psihopații

E dificil în zilele noastre să găsești o persoană absolut normală. Majoritatea dintre noi e predispus la atacuri de panică, depresie, anxietate. Însă există oameni, care își ridică pe piedestal dizabilitățile mintale (adesea doar inventate).

La început ne este milă de ei, chiar le putem oferi ajutorul la miez de noapte, dacă amenință că se omoară sau ne grăbim să cumpărăm vin și pizza, când sunt în depresie. Însă atunci când acest comportament devine prea intruziv, cel mai probabil ești folosit. Pentru a-ți atrage atenția și poate și banii.

3. Oamenii Toxici

La început ni se pare că acești oameni ne doresc numai binele. Prietenii toxici îți strivesc încet limitele pentru a obține putere asupra ta, ca într-o zi să devii umbra lor.

4. Colecționarii

Prietenia cu astfel de oameni îți gâdilă ego-ul, pentru că cercul lor este format doar din prieteni de succes. Dar, dacă verifici, se dovedește că ei au nevoie de acești oameni pentru autoafirmare, iar personalitatea lor puțin îi interesează. Și dacă pierzi succesul, îi vei pierde și pe ei.

5. Oamenii Infantili

La acești oameni întotdeauna toți sunt vinovați. În primul rând, părinții. Apoi copiii, soția și șeful. Deseori îți provoacă milă, pentru că par dulci și sentimentali. Dar, în cele din urmă, într-unul din necazurile lor vei fi și tu vinovată. E mai bine să te îndepărtezi imediat de astfel de prieteni.