10 trucuri psihologice prin care îi poți influența pe ceilalți

Să fii sau nu pe placul altor oameni – depinde doar de tine! Tot ce trebuie să faci pentru asta – adoptă mai multe trucuri psihologice, bazate pe inteligența emoțională.

Iată câteva moduri simple, care te vor ajuta să devii cea mai populară și atractivă persoană din cameră:

1. Privește interlocutorul în ochi

O modalitate eficientă de a-ți exprima seriozitatea – este să privești interlocutorul în ochi. Cercetările arată că această abilitate te face mai inteligent în ochii lui. Pentru asta nu ai nevoie de practici sau abilități speciale – doar prinde-i privirea și continuă să-l privești în ochii în timpul conversației.

2. Zâmbește

Nu subestima puterea zâmbetului! Acesta este un alt mod simplu și eficient de a manifesta căldura sufletească. De asemenea, se recomandă să râzi și să spui glume în timpul conversației. Oamenii reflectă inconștient limbajul corpului interlocutorilor. Dacă vrei să fii mai atrăgător, folosește un limbaj al corpului pozitiv și oamenii îți vor răspunde la fel.

3. Manifestă entuziasm

”Demonstrați entuziasm și energie, cunoscută sub numele de “carismă”, – ne sfătuiește Rosalinda Oropesa Randall, expert în etichetă. Astfel, nu doar vei atrage oamenii, ci îi vei molipsi și pe ceilalți cu entuziasmul tău.

4. Strânge mâna corect

Nici prea tare, nici prea slab, fără să suprimi interlocutorul. Cercetările arată că oamenii înțeleg dacă le place o persoană din primele secunde după întâlnire. Strângerea de mână corectă te poate ajuta să creezi o primă impresie bună.

5. Adresează-te folosind numele

Data viitoare când cineva te salută pe nume sau îți menționează numele în conversație, observă cât este de plăcut.

6. Ascultă

Ascultă mai mult și vorbește mai puțin. Ai două urechi și doar o gură. Exact în acest raport trebuie să le folosești.

7. Învață să accepți complimentele

Abilitatea de a accepta complimentele nu este atât de simplă, pentru că există riscul  apariției egoismului și narcisismului. Atunci când cineva îți face un compliment, în loc să-i răspunzi: “Tu arăți de 10 ori mai bine decât mine”, este recomandat să accepți complimentul: “Mulțumesc! Îmi face plăcere să aud asta!”.

8. Lingușește-te

Lingușeala acționează direct asupra ego-ul uman, de aceea este un instrument extrem de eficient. Însă trebuie să o folosești cu mare precauție. Exagerarea poate distruge totul, în special dacă sună fals și dulce. Pentru cei care se simt inconfortabil atunci când exprimă astfel de lucruri, există o metodă asemănătoare și nu mai puțin eficientă: să-i pui interlocutorului întrebarea despre ceea ce este cu adevărat important pentru el.

9. Ține postura corect.

Stai drept. Poziția necorespunzătoare trimite mesajul că ești indiferent și inaccesibil. Dacă vei continua să folosești limbajul negativ al corpului, nimeni nu te va găsi vreodată atractiv.

10. Nu te plânge.

Comunicarea cu persoanele negative este epuizantă. Acești “vampiri energetici” îți fură energia. Nimănui nu-i plac plângăcioșii. Dacă observi că te plângi pe viață, iar interlocutorul încearcă să se distragă de la asta, fă-ți o favoare – alege alt subiect de discuție.