Cu ajutorul acestor 7 ”pedepse” îți poți face copilul să te asculte!

Încă mai țipi isteric la copil, ca răspuns la poznele lui inocente? Încetează, nu mai fă asta! Iată câteva metode simple care te vor ajuta să-ţi disciplinezi copilul.

1. Redirecționarea energiei

Lasă copilul singur cu un puzzle, o carte de colorat etc., stabilește o limită de timp și nu-i permite să facă altceva, până când nu va îndeplini sarcina.

2. Borcanul pedepselor

Umple un borcan cu bucăți de hârtie șifonate pe care ai scris diferite pedepse. Copilul extrage una, citește și primește pedeapsa pe merit. Prea dur? Adaugă 5 „bilete norocoase” unde va fi scris cuvântul „milă” şi atunci să-și încerce norocul micul poznaș.

3. Cu cât mai devreme, cu atât mai bine.

De fiecare dată când copilul face capricii, trimite-l la culcare cu 10 minute mai devreme. Dacă purtarea i s-a îmbunătățit, lasă-l să se joace cu 10 minute mai mult.

4. Închisoarea jucăriilor.

Dintr-o cutie de plastic fă o „închisoare a jucăriilor” şi pune acolo păpușa sau mașina preferată a copilului. Deoarece tu ești ”procurorul general” în casă, tu alegi perioada de condamnare a jucăriilor.

5. Tehnica ” Doar eu aleg, când să plângi”

Copilul face capricii și crize de isterie? În calitate de pedeapsă îi spui când şi cât timp poate face capricii – să zicem, 17 minute la baie, pentru prima dată este suficient.

6. Efectul repetării

Orice acțiune trebuie repetată de câteva ori – cantitatea la discreția ta. În plus, dacă podeaua va fi curățată de 7 ori, cu siguranță va fi mai curată.

7. Cuvântul magic „Iartă-mă”

Funcționează excelent în cazul ceștilor sparte, mărgelelor împrăștiate şi altor detalii mici. O metodă genială pentru a-i insufla ordinea – pune-l să-şi ceară scuze de la fiecare mărgea sau fragment spart.