Iată de ce Femeile Moderne Singure nu au nevoie de bărbați…

În acest articol nu mă voi referi la acele femei singure care sunt mereu în căutarea bărbaților. Și nici la cele deprimate din cauza vieții personale eșuate. Este vorba de femeile singure de generație nouă.

Portretul femeii singure 

Sunt cele care au vârsta sub 60 de ani. Înainte erau multe femei singure – divorțate sau care nu au fost căsătorite niciodată. Practic, ele își împărțeau viața între muncă și casă. Uneori puteau ieși la întâlniri cu prietenii. Cele care aveau copii, își dedicau viața copiilor. Se îmbrăcau modest și de multe ori nu pentru că le lipseau banii. Pur și simplu, nu înțelegeau de ce ar trebui să se aranjeze. Aveau ochii triști, pentru că nu au trăit viața la care au visat și nu vedeau opțiuni pentru a o schimba.

Acum, femeile singure, cu vârsta de peste 30 de ani sunt și mai multe. Însă ele sunt foarte diferite.

Niciuna dintre aceste femei nu pare nefericită. Majoritatea dintre ele au o strălucire specială în ochi. Unele se îmbracă la modă, în timp ce altele preferă un stil tineresc-adolescentin. Ele merg la petreceri, călătoresc, joacă jocuri pe calculator, adoră discuțiile despre muzică, filme și literatură, meditează. Ele inventează diverse proiecte, scriu poezii și pictează, conduc mașini bune, iubesc sporturile extreme. Și adesea, nu sunt împotriva aventurilor s*xuale. Ele au o viață extrem de interesantă și bogată. Copiii lor au crescut sau este cineva care are grijă de ei, în timp ce ele se realizează.

Adesea, astfel de femei atrag atenția și chiar provoacă admirația bărbaților. Ele au întotdeauna o mulțime de admiratori. Unii dintre ei pot fi chiar foștii iubiți, cu care au reușit să mențină relații bune. Din când în când, în viața lor apar bărbați, dar de obicei, nu pentru mult timp.

E greu de imaginat că o astfel de femeie se uită cu nerăbdare la ceas: „Oh, e timpul să plec acasă.“ De la ea nu vei auzi povești plictisitoare despre soț și copii (bine, despre copiii poți auzi, dar ei nu sunt pe primul loc în viața ei). Rareori vorbește despre grijile casnice, pentru că acasă este foarte rar. Și cel mai important: indiferent ce vârsta are în realitate, se creează impresia că are 25 de ani, maxim 30 – atât de plină e de viață.

De ce sunt singure aceste femei?

Astfel de femei au la dispoziția lor lumea întreagă. De ce ar avea nevoie de bărbat și familie? De ce să-și asume obligații, de exemplu, să pregătească mese sau să facă ordine în casă? E destul de plictisitor. N-ar fi mai bine să meargă să mănânce în oraș? Și ordine în apartament poate face mai rar, oricum nimeni nu va acorda atenție.

Problema femeilor moderne singure este că ele știu să fie fericite fără bărbați. Deseori, dobândind această fericire datorită experiențelor amare,  dezamăgirilor, după mai multe căsnicii sau relații eșuate. Și chiar dacă întâlnește “bărbatul visurilor sale” de regulă, relația nu funcționează. Pentru că niciun bărbat nu-i poate înlocui lumea în care se simte confortabil.

Da, există și excepții, atunci când bărbatul și femeia se dedică intereselor comune, călătoresc împreună, etc. Și se întâmplă că fiecare îi oferă libertate celuilalt și ambii fac ceea ce vor, fără să-și facă griji cine pregătește cina sau spală vasele. Însă, în majoritatea cazurilor, așteptăm de la partener anumite sacrificii. Să fie de acord cu modul nostru de viață, cu hobby-urile și ciudățeniile noastre. Și fiecare așteaptă ca celălalt să se adapteze după el, nu invers. De aceea, majoritatea femeilor singure rămân singure. Cu tinerețea lor veșnică și setea de viață.