Cum poți identifica oamenii to xici și nefericiți din jurul tău? Acordă atenție acestor 5 Semne!

Nimeni nu spune că viața este ușoară – există momente foarte neplăcute care ne doboară.  Singura întrebare este cât de repede ne restabilim după lovitură și ne ridicăm din nou. Oamenii fericiți și încrezători își revin și merg curajoși înainte. Oamenii nefericiți se cufundă în sentimentul de deznădejde și disperare. Privește în jur, câți dintre aceștia sunt în jurul tău? Îți place să fii alături de oameni negativi și to xici care, de fapt, sunt foarte nefericiți? Vei putea oare identifica persoanele nefericite din preajma ta? Fii atent(ă) la aceste 5 semne:

1. Ei sunt mereu nemulțumiți și supărați

Acești oameni duc o încărcătură incredibilă a nemulțumirilor și suferințelor cu care i-a “răsplătit” viața. Ei nu numai că își consumă energia și timpul pentru aceste nemulțumiri, dar continuă să se concentreze doar asupra aspectelor negative.

Învață o lecție pentru tine: nu poți schimba ceea ce s-a întâmplat, de aceea cel mai bun lucru pe care îl poți face este să tragi concluzii din această situație și să te miști mai departe. Oamenii care sunt mereu nemulțumiți, nu trag astfel de concluzii pentru sine. Să eliberezi negativitatea nu înseamnă să uiți totul – înseamnă că nu te concentrezi asupra ei și nu-i permiți să te controleze.

2. Ei atrag mereu atenția asupra lor.

Persoanele nefericite iubesc “spectatorii” și pentru a-și atrage publicul, vor crea o dramă în jurul lor, suferind și plângându-se mereu. Ei își folosesc “suferințele” pentru a atrage atenția sau a crea iluzia obținerii respectului și simpatiei de la ceilalți.

Energia folosită pentru a primi această recunoaștere instantanee, ar putea fi  direcționată pentru dezvoltarea resurselor interne.

3. Sunt invidioși

Invidia este una dintre cele mai urâte calități umane. Fiți atenți, cum reacționează ceilalți la succesul vostru? Sunt fericiți pentru voi sau strâng buzele în tăcere?

Dacă observi că ai gânduri invidioase, transformă-le imediat și bucură-te că oamenii din jurul tău au succes. Dacă îți dorești ceva, lucrează pentru realizarea acestui vis. Invidia și ura nu te ajută în niciun fel să-ți atingi obiectivele, în schimb generează în mod activ negativitatea și îi infectează pe cei din jur.

4. Sunt neprietenoși și triști

Uneori se pare că viața noastră nu este altceva decât un ciclu de situații și evenimente care ne epuizează mereu. Apropo, atrageți atenție câți oameni din jurul vostru sunt cu o perspectivă atât de pesimistă.

Dacă nu lupți activ cu această percepție, vei crea în mod inevitabil o rezistență internă la schimbările pozitive. Vei începe să crezi că scenariile din trecut se vor repeta iar și iar. Așteptarea lor este o alegere proastă de direcționare a energiei, pentru că fiecare moment nou are un potențial neexploatat. Fii deschis pentru oportunități și nu-ți pierde speranța pentru viitor

5. Se concentrează doar pe aspectele negative

Avem puterea de a ne exprima dorințele și gândurile. Dacă o persoană se concentrează doar pe momentele negative, ele vor deveni realitatea lui. Dacă oamenii hrănesc gândurile neproductive din minte și sentimente rele din inimă, această negativitate va crește, se va dezvolta și va obține mai multă influență. Orice energie îndreptată spre rău, te îndepărtează de bine. Obținem ceea ce punem în practică, deci negativul poate genera doar negativ. Din acest cerc vicios e greu de ieșit, însă toate schimbările încep în interiorul nostru.