5 reguli de comportament într-o ceartă cu soțul, pe care le-am învățat de la franțuzoaice

Căsătoriile în Franța sunt printre cele mai puternice din lume, numărul divorțurilor în această țară este extrem de scăzut. De ce? Pentru că franțuzoaicele au câteva secrete pe care le aplică atunci când simt că urmează o ceartă cu partenerul.

1. Nu-ți permite să fii geloasă

Gelozia – este un sentiment extrem de negativ și distructiv. El distruge nu numai relația voastră, ci și pe voi, conducând, uneori la paranoia și dependențe nesănătoase. Să fii geloasă – înseamnă să-ți recunoști neîncrederea în tine, în punctele tale forte, în aspectul și comportamentul tău. De aceea, fii o femeie puternică și nu-ți permite să te îndoiești de tine.

2. Apreciază ceea ce este important pentru bărbatul tău

Acest lucru se aplică mai mult rudelor și prietenilor săi. Nu răni ceea ce este important pentru bărbatul tău, chiar dacă, de exemplu, nu o poți tolera pe mama lui sau pe cel mai bun prieten. Acceptând bărbatul, accepți tot ceea ce contează pentru el. Nu trebuie să-i iubești imediat pe toți, dar cel puțin tratează-i cu respect.

3. Nu umili bărbatul 

Da, uneori, în timpul unei dispute, vrei să-l rănești și să-l insulți. Însă cuvintele nu pot fi luate înapoi și, astfel, îți vei jigni partenerul foarte tare. Și pe lângă asta, nu vei obține nimic bun – de la oamenii care permanent provoacă durere, vrei să fugi. Ceea ce și va face bărbatul tău într-o zi.

4. Nu-l manipula cu ajutorul emoțiilor

Ocupația preferată a femeilor – să obțină ceea ce-și doresc, cu ajutorul emoțiilor și schimbarea bruscă a dispoziției. El vrea să iasă cu prietenii? Iar tu începi să te superi, să-i arăți tristețea și chiar să plângi. Astfel doar semeni sentimentul de vinovăție și sub influența lui, bărbatul își refuză dorințele. Da, se pare că scopul tău a fost atins, dar în ce mod? El se va simți mereu vinovat, iar mai devreme sau mai târziu, negativitatea se va acumula și el va izbucni.

5. Nu-l amenința

Îl poți amenința cu divorțul, că pleci la mama, că refuzi să-i gătești, să faci dragoste etc. Nu fă asta, dacă nu-ți vei realiza planul. Cu alte cuvinte, acest lucru poate fi numit șantaj, iar în relații este inacceptabil. De ce să obții ceea ce vrei pe o cale atât de josnică?