Niciodată să nu faci pași spre intimitate, ca răspuns la indiferența sau agresiunea bărbatului!

Dragi femei, vreți să aflați un secret simplu despre cum să construiți relații de succes?

Secretul este destul de simplu: nu faceți niciodată pași către intimitate, ca răspuns la indiferența sau agresiunea bărbatului.

De asemenea, e bine să încurajați mereu orice act corect al bărbatului. Dar niciodată, în niciun caz, să nu încălcați această regulă, încă de la început.

S-ar părea că această regulă nu este doar logică, ci și simplă. De ce să facem pași spre intimitate cu cineva indiferent sau agresiv? Oare nu căldura și plăcerea reciprocă este cea care face oamenii să se apropie?

Din păcate, acest lucru este valabil numai pentru persoanele integre, mature. Oamenii imaturi sunt atât de frânți și contradictorii în interior, încât au nevoie de forțe enorme să respecte această regulă. Și să înțeleagă unde să o aplice.

Pentru a se simți bine, omul are nevoie de cel puțin câteva suporturi personale. Personalitatea imatură are nevoie de resurse și sprijin din exterior, pentru a-și simți existența și securitatea. Personalitatea matură își poate folosi mult timp numai resursele interne. Personalitatea imatură se prăbușește rapid în condiții extreme, se supune ușor influenței, se infectează rapid cu idei, se ”vinde” imediat. Personalitatea matură poate rezista și supraviețui mult timp fără sprijin exterior. Rezervele ei sunt limitate, însă pot dura mult timp, în funcție de forța de integrare a individului și a puterii sprijinului interior.

Ideea este că, dacă personalitatea nu este pe deplin formată și nu are nici suporturi externe, ea se transformă într-o ființă frântă, contradictorie, neorganizată, incapabilă de autocontrol. Dacă nimeni nu preia controlul asupra ei – atunci se va afla într-un haos de sentimente, idei  și emoții.

Iată de ce femeia, în special cea care tocmai a ieșit din simbioza (părintească sau matrimonială),  care pur și simplu nu a reușit să se maturizeze sau se confruntă cu o criză personală – nu poate construi relații în mod consecvent.

Rețeta simplă pentru ea este prea complicată, ea nu știe ce vrea și cel mai important, nu-și poate stăpâni emoțiile, iar emoțiile ei sunt foarte diferite. Ca răspuns la grosolăniile bărbatului, îi poate apărea dorința pasională de intimitate pentru a scăpa imediat de stres și ca răspuns la mângâiere, brusc i se începe plictiseala și nevoia insuportabilă de a țipa. Sentimentul de vinovăție înlocuiește agresiunea și invers.

Ea pur și simplu „nu se poate controla“, se comportă prostesc și distructiv, în loc să fie rezonabilă, încrezătoare, corectă și astfel atractivă pentru bărbați la fel de inteligenți, încrezători și corecți. Dar, nu, ea este zdrobită și sfâșiată – atât energetic cât și emoțional. Ea ba se aprinde, ba se răcește, se umple cu energie și se golește într-un moment.

De aceea, bărbații rezonabili, încrezători și corecți se îndepărtează de ea. De ea se lipesc cei care-i simt slăbiciunea și haosul interior. 

Pentru a organiza un partener mai haotic și contradictoriu și pentru a construi un câmp corect al relației, este foarte important să nu jignești și să nu minți. Trebuie să te urmărești, să fii tacticoasă și să nu cedezi provocărilor. Ca răspuns la grosolăniile lui, e mai bine să-i spui politicos la revedere, astfel făcându-l să-și conștientizeze comportamentul și să se simtă vinovat.

Dacă însă, omul încalcă limitele, atacă și se comportă lipsit de tact, este imposibil să înțelegi unde este vinovat el și unde e vinovat celălalt partener, deci este imposibil de construit un câmp. În acest caz un partener mai haotic îl va atrage pe celălalt în haos și al doilea va fi uimit de nebunia sa.

Pentru a avea o relație normală, este mai bine să comunici cu un om mai organizat, mai stabil și mai matur, decât ești tu. Iar dacă partenerul este mai puțin organizat, trebuie să te urmărești foarte atent (!) și să fii de două ori mai stabil.