Copilul tău NU va UITA niciodată aceste 20 de cadouri prețioase, iar apoi le va transmite și copiilor săi.

Astăzi, copiii practic de ”scaldă” în abundența de jucării, jocuri și distracții. Există atât de multe lucruri pentru copii, încât e ireal să-i surprinzi cu ceva.

Însă, aceste 20 de cadouri prețioase copilul tău nu le va uita niciodată. Chiar le va purta cu sine prin viață și, cel mai probabil, le va transmite și copiilor săi.

1. Încrederea în forțele proprii. Pentru copil este extrem de important să știe că cea mai iubită persoană din lume crede în el. Arată-i copilului că ai încredere în el și în abilitățile sale.

2. Dragostea, în toate formele ei. Îmbrățișează-l, sărută-l, spune-i că-l iubești întotdeauna, indiferent de orice! Chiar și atunci când copilul tău are peste 30 de ani!

3. Cina în familie. Aceste reuniuni familiale vor rămâne în memoria copilului pentru toată viața. Este o tradiție minunată care unește, împacă și inspiră.

4. Bucuria. Bucură-te de viată și de copilul tău. Nu te rușina de sentimentele tale, râdeți împreună, jucați-vă.

5. Familia completă și puternică. Încearcă să-ți păstrezi familia și relațiile bune cu membrii săi. Pentru copil, familia este fundația, este acel sprijin care îi oferă susținere și îl ajută să meargă mai ușor prin viață.

6. Timpul tău. Acesta este cel mai prețios cadou, în special pentru copiii moderni. Găsește timp pentru copil în fiecare zi! Stai cu el, îmbrățișați-vă, jucați-vă împreună, plimbați-vă sau doar leneviți în pat.

7. Bunătatea. Copilul încă va avea timp să învețe duritatea și cruzimea. Iar tu arată-i un exemplu de bunătate și compasiune.

8. Abilitatea de a aprecia. Învață-ți copilul să aprecieze ceea ce are, dar întotdeauna să depună eforturi pentru a obține ceva mai mult.

9. Interesul. Fiecare copil are interes pentru lume. Misiunea ta este să nu i-l suprimi prin replici de genul: „Nu mă deranja, taci, nu mă întreba…”

10. Abilitatea de a lua decizii. Stimulează-i independența, ajută-l să accepte consecințele acțiunilor sale, arată-i un exemplu real de curaj și hotărâre.

11. Limitele. Copiilor le este dificil să trăiască fără restricții. Ei au nevoie de limite. Doar că nu te aventura cu interdicțiile, în caz contrar asta va aduce cu sine neascultarea.

12. Libertatea. Nu uita că interdicțiile ar trebui să fie minime. Lasă copilul să aleagă, să ia propriile decizii, să acționeze și să învețe din propriile greșeli.

13. Lauda. Pentru copiii este foarte important ca părinții să le aprobe acțiunile. Asta îi stimulează să se perfecționeze.

14. Dragostea de creație. Oferă-i posibilitatea să creeze cât dorește. Este o abilitate foarte importantă în epoca internetului și tehnologiilor, care îl învață să vadă frumusețea în orice, să se bucure de viață, să găsească căi din situații neobișnuite.

15. Generozitatea. Arată-i prin propriul exemplu ce este generozitatea, cum să împărtășească. Învață-l să se bucure atunci când oferă.

16. Adevărul. Fii sincer cu copilul tău. Astfel îl vei învăța să fie onest. Și îi vei arăta că poate avea încredere în tine, că este în siguranță.

17. Speranța. Speranța îl va ajuta în cele mai dificile momente, îl va sprijini și îi va da putere.

18. Dragostea pentru cunoaștere. Încurajează-ți copilul să descopere lumea, să fie interesat și pasionat, să învețe să se bucure de ceea ce descoperă.

19. Optimismul. Este ceea ce îl va ajuta să obțină succes și să schimbe această lume în bine.

20. Fidelitatea în familie și în relații. A fi fidel partenerului/partenerei este o faptă a minții, inimii și sufletului. Iar copiii simt asta foarte subtil.