Aceste 9 Semne îți spun că bărbatul nu te mai iubește!

La începutul relației îndrăgostiții visează să fie împreună până la adânci bătrâneți. Ei sunt convinși că relația va fi plină de sensibilitate, dragoste și pasiune.

Însă, uneori femeia observă că bărbatul ei s-a schimbat, că el nu-i mai acordă atenție și nu-i mai spune cuvinte blânde. Oare înseamnă acest lucru că sentimentele lui s-au ”stins”?

Cum înțelegi că bărbatul nu te mai iubește? Există câteva semne care îți spun acest lucru:

1. Lipsa îmbrățișărilor

Atunci când există atracție între doi oameni, ei vor să se atingă reciproc. Lipsa contactului tactil – este un simptom periculos. În cuplu iubirea se exprimă în atingeri și îmbrățișări reciproce. Când sentimentele dispar, bărbatul nu are nicio dorință să-și atingă femeia. El se îndepărtează, în special atunci când femeia  manifestă gingășie. Iritabilitatea bruscă a bărbatului în astfel de cazuri, poate indica faptul că îi displac atingerile femeii.

2. Atitudine disprețuitoare

Baza relațiilor sănătoase în care domnește dragostea – este respectul reciproc. Chiar și atunci când pasiunea dispare, îi leagă respectul. Un semn alarmant poate fi atitudinea disprețuitoare din partea bărbatului. Când dragostea dispare, defectele partenerului încep să te irite. Nemulțumirea constantă a bărbatului poate fi un semn că el a încetat să aibă sentimente frumoase pentru femeia lui. În acest caz, reproșurile vor fi neîntemeiate, inventate.

3. Închidere și secrete

Majoritatea bărbaților nu iubesc să discute despre problemele lor – li se pare că astfel vor manifesta slăbiciune. Atunci când în relație există secrete și bărbatul refuză categoric să discute punctul său de vedere și pune femeia în fața faptului împlinit – aceasta poate fi încă un semn că sentimentele lui s-au răcit.

4. Refuzul intimității

Problemele în viața intimă pot apărea chiar și într-un cuplu iubitor. De vină poate fi stresul, suprasolicitarea, oboseala cronică. Însă, dacă bărbatul refuză constant intimitatea – ai un motiv să te gândești.

5. Indiferența 

Indiferența – este extrema opusă a scandalurilor și reproșurilor. Bărbatul încă nu a decis să plece, dar viața femeii deja nu-l mai interesează. El se retrage, nu participă în viața alesei sale. Femeia înțelege că nu primește nimic de la el.

6. Dorința de a pleca de acasă

Când sentimentele se răcesc, bărbatul pleacă de acasă sub orice pretext. El își petrece timpul liber cu prietenii, într-un bar, la pescuit. De asemenea, poate provoca certuri, poate găsi scuze sau își poate inventa activități. Când sentimentele dispar, propunerea femeii de o însoți o percepe agresiv, iritat.

7. Dorința de a corecta aspectul femeii

Mulți bărbați recunosc că atunci când dragostea trece, aspectul femeii încetează să-i aprindă și să-i inspire. Ei nu mai au dorința să admire femeia, însă o vor “adapta” idealului său. Bărbatul îi cere femeii să-și schimbe culoarea părului sau să-și facă alt machiaj, să-și înnoiască garderoba, să slăbească sau să adauge câteva kilograme. Toate încercările femeii de a corespunde idealului sunt sortite la eșec – bărbatul oricum este nemulțumit.

8. Bărbatul ia toate deciziile importante

Dacă bărbatul încetează să se consulte cu femeia lui și ia toate deciziile  independent, bazându-se doar pe interesele sale, acest lucru poate spune că nu mai pasă de opinia femeii. Atunci când în cuplu predomină armonia și respectul reciproc, deciziile serioase se iau numai după ce se discută.

9. Iritare permanentă

Când iubirea dispare, bărbatul simte o furie asurzitoare: pentru sine, pentru femeie, pentru circumstanțele care au dus la această situație. El se poate reține, însă iritarea se acumulează în interior. Cuvintele și faptele femeii îl irită, este nemulțumit de orice și vrea să rămână singur. Cel mai probabil, în viitorul apropiat, un scandal neîntemeiat nu va putea fi evitat.