Soacra: ”Fiul meu s-a ”antrenat” înainte de a avea o căsătorie adevărată”

N-am crezut niciodată că voi ajunge într-o astfel de situație. Nici până acum nu înțeleg – cum soțul meu și mama lui puteau să-mi facă una ca asta? Ceea ce vă voi spune poate părea incredibil. Dar, este adevărat.

L-am cunoscut pe David acum doi ani. Doar câteva întâlniri – și gata, eram pierduți. Părea că suntem făcuți unul pentru celălalt: el îmi ghicea toate dorințele, știa exact ce dispoziție am. Mergeam la muncă și deja visam să mă întâlnesc din nou cu iubitul meu.

Mama lui era cea mai bună femeie din lume – m-a acceptat ca pe fiica ei. Era atentă și grijulie, îmi oferea cadouri și era fericită pentru fiul ei, că a avut norocul să mă întâlnească.

Povestea noastră s-a încheiat rapid cu o nuntă. Locuiam împreună cu soțul meu și mama lui. Masa era întotdeauna servită frumos, apartamentul curat, nu existau reproșuri sau lecții de morală – soacra mea era impecabil de politicoasă și fermecătoare.

Am cumpărat o mașină, am făcut reparație în camera noastră și în bucătărie. Împreună cu soacra mea am ales tapetul, culoarea perdelelor și mobilierul nou. Devenise pentru mine mai apropiată decât propria mamă. Dacă între mine și soțul meu apăreau certuri, ea mereu îmi ținea parte.

– David, nu-ți ofensa soția, ea e unică pentru tine. Dacă te va părăsi, nu te voi ierta!

După un an de căsnicie perfectă, am început să mă gândesc la copii. Și am decis  să mă consult cu soțul meu, însă după o pauză lungă, am auzit un răspuns neașteptat:

– Draga mea, trebuie să o întreb pe mama.

Soacra mea de parcă aștepta acest moment, a intrat în cameră și a început să bată din palme:

– Vezi, dragul meu – vei reuși! – a spus ea.

Îi priveam nedumerită, nu înțelegeam ce se întâmplă.

– Daniela, mulțumesc, poți fi liberă – mi-a fluturat din mână soacra mea.

– Cum adică, pot fi liberă? – am întrebat-o eu.

Se așeză pe marginea patului și îmi explică totul ca unui copil mic care nu înțelege nimic:

– Vezi tu, Daniela dragă. Am pus ochiul pe o fată minunată, care va fi soția perfectă pentru fiul meu. E sensibilă, vulnerabilă, dintr-o familie foarte bună. Atunci când David se va căsători cu ea, ni se vor deschide noi perspective, datorită legăturilor tatălui ei. Doar că mă îndoiam dacă David va putea fi un soț bun și nu va pierde o asemenea comoară. Deci ne-am gândit: de ce să nu încerce să se antreneze să fie un soț bun? I-am sugerat cum să-și trateze soția, cum să aibă grijă de ea. Și am reușit! Știi, ți-am zâmbit prea mult, de aceea îți spun simplu: pleacă imediat din casa mea. Ți-ai făcut treaba.

O ascultam și nu-mi venea să cred: La naiba, ce fel de viitoare soție? Tot ce se întâmpla mi se părea un delir, chiar m-am ciupit pentru a mă asigura că nu dorm. Și ce înseamnă să te antrenezi să fii un soț bun? Asta am întrebat-o pe soacra mea.

– O, întotdeauna știam că ai o minte scurtă. La fel cum sportivii se antrenează înaintea meciurilor, la fel și fiul meu “s-a antrenat” înainte de a avea o căsnicie adevărată. Chiar v-am permis să vă căsătoriți, să fie totul cât mai real. Acum sunt sigură – David se va descurca. Iar de tine nu mai avem nevoie, adună-ți lucrurile.

M-am întors spre soțul meu, el a dat din cap în tăcere, confirmând spusele mamei lui. Eram în șoc. Nu-mi venea să cred. David a început să-mi adune lucrurile.

Eu, ca un somnambul, mi-am luat lucrurile rămase și am plecat. Iar soacra mea a strigat din urmă:

– Poți să-ți lași mașina, ai meritat-o!

M-am întors acasă la mama și am izbucnit în lacrimi. Mama nu m-a crezut, iar cea mai bună prietenă mi-a spus:

– Despre ce vorbești? Dacă te-ai certat cu soacra ta, nu e nevoie să inventezi chestii absurde.

Am decis să nu mai spun nimănui despre motivele reale ale divorțului meu. Am scris aceste rânduri cu un singur scop – poate acea fata despre care a vorbit soacra mea, le va citi și nu va cădea în capcana acestor nebuni.