Mihail Labkovsky: ”Femeie, încetează să te privești prin ochii bărbatului”

De ce majoritatea femeilor au nevoie ca bărbații să le confirme atractivitatea, succesul și realizările? 

”Mă întristează faptul că femeile își măsoară succesele, realizările, talentele după modul în care le tratează bărbații. Pentru multe femei, stima de sine depinde direct de faptul dacă au sau nu un partener. Și dacă nu, atunci începe jocul de a “înșela natura”.

Voi mergeți la tot felul de cursuri „Cum să-l faci să se îndrăgostească“, vă injectați în fața niște substanțe chimice teribile, petreceți toată ziua la sala de sport. Și nu pentru că iubiți asta (dacă ar fi așa nu aș avea întrebări). O faceți pentru că vreți ca bărbații să vă placă. Cineva pe care nici măcar nu-l cunoașteți încă.

Și atunci stima de sine și viața voastră se transformă într-un carusel de montagne russe. Dacă bărbatul vă place, atunci înfloriți. Dacă brusc nu mai sună, atunci stima voastră de sine câștigată la cosmetologi, stiliști, antrenori zboară imediat în iad. Și începeți din nou această cursă: cărți, cosmetologi, sală de sport. Însă cursa nu merge până la linia de sosire, ci într-un cerc vicios.

Voi încercați să învățați să provocați simpatie, credeți că nu sunteți suficient de slabe/ grase/înalte/cu bust potrivit, că nu comunicați corect cu bărbații, nu țineți corect furculița, nu priviți corect și iată dacă începeți să purtați coliere, fuste lungi sau rochii de velur și tocuri de 11 centimetri, atunci totul se va schimba. Dar, din păcate, după cum probabil ați învățat deja din propria experiență, nu se întâmplă nimic. Sunteți din nou în cursa veșnică pentru atenție și chiar dacă faceți din voi o regină de gheață inaccesibilă, în realitate rămâneți femei gata de orice, doar ca să fiți iubite.

Dar știți de ce nu funcționează asta? Pentru că nu ați învățat să vă iubiți. Nu ați învățat să țineți cont de dorințele voastre. Să vă respectați nevoile. Chiar dacă veți avea succes, veți deveni a doua Marilyn sau a treia Jolie, în interior, nimic nu se va schimba. Nu veți deveni fericite, chiar dacă sub fereastra voastră se va forma o echipă întreagă de admiratori.

Ce trebuie să faceți?

Țineți minte trei lucruri simple.

– A fi frumoasă, bogată și faimoasă – este minunat. Însă nu este o garanție a fericirii. Fericirea nu are scenarii pregătite.

– Iubirea este doar necondiționată. Frumusețea poate fi admirată, talentul respectat, feminitatea apreciată. Iubită poți fi așa, pur și simplu. Chiar dacă nu ai acea frumusețe, talente și feminitate și pe lângă toate mai ai și un caracter rău sau altceva “imperfect”.

– Chiar dacă bărbatul te va iubi, asta cu siguranță nu te va face fericită, dacă nu te vei iubi singură. Așa cum ești.

Dragele mele, începeți să vă respectați. Și respectul nu înseamnă să vă jucați de-a “inaccesibilitatea” pentru a obține un preț. Este exact contrariul: să mergeți împotriva dorințele voastre, pentru a plăcea. Învățați să vă apreciați opiniile, dorințele, aspectul, oricare ar fi el. Începeți cu asta și totul se va schimba. Vă promit.”

Autor:Mihail Labkovsky