Nu te mira dacă pleacă – tu ai învățat-o să fie singură…

Nu te mira că nu ești prima persoană pe care o sună, atunci când i se întâmplă ceva bun sau rău în viață. Tu ai învățat-o că nu ești niciodată lângă ea, când are nevoie de tine. Ai învățat-o să se bazeze pe altcineva.

Nu te mira că petrece mai mult timp cu prietenii, decât cu tine. Nu o asculți când vorbește. Nu-ți amintești ce ți-a spus. Nu întrebi ce simte sau ce o îngrijorează. Ai învățat-o, că nu vei avea niciodată grijă de ea, așa cum fac prietenii ei.

Nu te mira când își face planuri fără tine. Ai învățat-o că spui mereu ”nu”. Ai învățat-o să-și planifice viitorul fără tine, pentru că nu vrei să fii în el, preferi să fii singur, decât cu ea. Niciodată nu ai vrut să privești lumea prin ochii ei.

Nu te mira că nu-i va fi dor de tine, atunci când vei pleca. Ai învățat-o cum să nu-i fie dor de tine. Ai făcut-o să simtă că niciodată nu ți-a fost dor de ea. Nu a simțit niciodată că înseamnă ceva pentru tine. Nu i-ai arătat niciodată că ți-e dor de ea. Nu i-ai spus niciodată acest lucru.

Nu te mira când te ignoră. Tu ai ignorat-o ani de zile. Ea mereu a făcut compromisuri. Și-a schimbat orarul pentru tine. S-a străduit mai mult. Întotdeauna a depus mai multe eforturi, până când și-a dat seama că totul este în zadar.

Nu te mira când se îndepărtează de tine. Își amintește cine a fost înainte să te întâlnească. Începe să înțeleagă că este de acord cu mai puțin, atunci când e cu tine. Începe să-și amintească ce merită. Ea, încet își dă seama că altcineva o poate trata mai bine. Înțelege, că nu se va simți invizibilă cu altcineva.

Nu te mira când va înceta să fie atentă sau grijulie. Nu te mira când cuvintele ei gingașe vor deveni uscate, iar pasiunea va deveni rece. Nu te mira când te va privi și nu va simți nimic. Ai învățat-o să nu te mai iubească.

Nu te mira când va pleca, pentru că niciodată nu i-ai dat motive să rămână.