Dacă nu vrei să pleci undeva – nu pleca. Ascultă-ți vocea interioară și nu tenta soarta!

Dacă nu vrei să pleci undeva – nu pleca. Nu vrei să comunici cu cineva – nu comunica. Nu vrei să mergi sau să zbori într-o călătorie – renunță la călătorie.

Este inutil să aleg în minte argumentele, să caut scuze, să mă forțez, să cer opinia celor dragi – pentru că asta este o “lipsă de dorință” specială, greu de explicat în cuvinte.

Totul în interior se împotrivește – nu vreau!

Oamenii înțelepți au încredere în acest sentiment. Ca bancherul Morgan, care a returnat biletul și nu s-a mai urcat pe ”Titanic”: “Ei bine, a spus el, la naiba cu acest ”Titanic”. Nu plec nicăieri. Dintr-un anumit motiv nu vreau să călătoresc cu această navă.” Și domnul Morgan a făcut o avere uriașă, pentru că și-a ascultat vocea interioară. Rareori își putea explica logic deciziile, dar întotdeauna s-au dovedit a fi corecte. Apoi a devenit bogat, a adunat comori nespuse. Și viața și-a salvat-o.

De fapt, viața și-a salvat-o și un simplu fochist. El muncea pe ”Titanic”, apoi a citit o carte teribilă despre naufragiu și a fugit de pe navă în primul port. Și-a pierdut slujba excelentă, însă și-a salvat viața.

Da, dacă refuzăm să călătorim sau să comunicăm din anumite motive cu o persoană neplăcută, ne vom învinovăți. S-au pierdut banii. Călătoria nu a avut loc. Am făcut un lucru prostesc; Am rămas acasă și am pierdut ceva interesant sau util. Uneori e mai bine să stai acasă, te asigur.

Intuiția nu dă greș, ea este mai veche decât rațiunea.

Datorită intuiției au supraviețuit strămoșii noștri în vremuri periculoase; și datorită acestui fapt – ne-am născut și trăim. Uneori nu trebuie să ne gândim prea mult, să ne forțăm, să respingem presimțirile și alte lucruri ciudate, puțin studiate. Bancherul și fochistul s-au salvat; și nu numai ei. Adesea aud astfel de povești.

Agatha Christie are un ciclu întreg de povestiri despre “semnalul roșu”, iar ea a supraviețuit celor două războaie. Și călătoriilor periculoase.

Deci, trebuie să crezi în “lipsa de dorință”. Crede – și atât. Vei merge, vei înota, vei zbura sau vei întâlni pe cineva mai târziu. Nu tenta soarta…