O TEHNICĂ extrem de eficientă, care te va ajuta să ADORMI în doar 2 MINUTE!

Această tehnică de relaxare a fost creată pentru piloții americani în timpul celui de-al doilea război mondial. Din cauza stresului constant, ei nu se puteau relaxa și făceau greșeli în timpul zborurilor. Militarii au invitat renumitul antrenor sportiv Bad Winter să le creeze un sistem de exerciții pentru relaxare. Ideea este de a te relaxa mai întâi fizic, apoi mintal.

Aceste exerciții, de asemenea, pot fi aplicate în viața de zi cu zi, care este plină de anxietate și oboseală cronică.

RELAXAREA FIZICĂ

1.Așează-te pe un scaun și pune picioarele pe podea. Relaxează mâinile, pune-le pe coapse. Închide ochii și coboară bărbia în piept.

2. Respiră încet, profund și uniform. Îndreaptă ridurile pe frunte. Imaginează-ți cum se relaxează scalpul. Relaxează maxilarul, lasă gura să se deschidă ușor, precum la pești. Acum relaxează mușchii faciali. Apoi limba și buzele.

3. Relaxează mușchii care controlează ochii. Respiră încet.

4. Coboară umerii cât mai jos posibil. Chiar dacă ți se pare că deja sunt coborâți, mai coboară-i. Ai simțit cum se relaxează mușchii gâtului? Încearcă să-i relaxezi și mai mult.

5. Acum relaxează cutia toracică. Respiră profund. Reține respirația, apoi expiră și eliberează odată cu ea toată tensiunea. Lasă pieptul să cadă. Imaginează-ți că ești un ghem mare și greu care stă pe scaun. Respiră încet. Atunci când expiri eliberează tensiunea.

6. Apoi ordonează-i antebrațului drept să se relaxeze, să se înmoaie. Apoi, relaxează palma și degetele. Mâna ar trebui să ți se pară o greutate moartă situată pe coapse. Repetă procesul cu mâna stângă. Respiră tot timpul încet.

7. Partea superioară a trunchiului este acum relaxată. Te simți bine. Ești plin de căldură și confort.

8. Treci la picioare. Relaxează mușchii șoldului drept. Imaginează-ți că mușchii (carnea) cad pur și simplu de pe oase. Repetă același lucru cu mușchii gleznelor și tălpilor. Spune-ți că în piciorul drept, în general, nu există oase. Este doar o greutate care stă pe podea. Fă același lucru cu piciorul stâng.

9. Acum tot corpul tău este complet relaxat. Fă 3 respirații profunde și eliberează  tensiunea acumulată cu fiecare expirație.

Dacă îți este dificil să relaxezi o anumită parte a corpului, mai întâi contractează mușchii. După aceea, îți va fi mai ușor să simți cum se relaxează.

RELAXAREA MINTALĂ

După ce te-ai relaxat fizic, ai nevoie de 10 secunde să nu te gândești la nimic. Apoi, vei adormi. Cel mai important lucru – oprește fluxul constant de gânduri. Și să nu aduci în minte regretele, grijile și problemele. Este deosebit de important să nu te gândești la mișcare. Când vrei să dormi, gândește-te la ceva calm.

Winter a oferit trei opțiuni. Alegeți una dintre ele. Dacă nu te ajută, treci la următoarea.

1. Imaginează-ți că afară este o zi caldă de primăvară. Stai pe fundul bărcii, care se mișcă în apele calme ale lacului. Privești cerul albastru deasupra capului și norii care plutesc pe el. Nu permite altor gânduri să-ți distragă atenția. Concentrează-te pe această imagine și încearcă să obții plăcere din ea.

2. Imaginează-ți că te afli într-un hamac imens negru. Din toate părțile te înconjoară întunericul.

3. Timp de 10 secunde repetă cuvintele “nu te gândi, nu te gândi, nu te gândi”. Încearcă să nu lași alte gânduri să intre în mintea ta.

După șase săptămâni de antrenament, 96% dintre piloți au învățat să adoarmă în 2 minute, oriunde, inclusiv cu sunetele focului de luptă. Ei reușeau să adoarmă, chiar și dacă au băut cafea.

Aceste exerciții sunt universale. Atunci când te confrunți cu stresul poți folosi doar partea pentru relaxare fizică. Iar dacă dorești să adormi, completează-le cu tehnicile de relaxare mintală.

Încearcă să adormi dacă ai 5 minute în transport sau în timpul unei pauze la serviciu. Chiar și această odihnă scurtă te va împrospăta și te va face bine dispus.  Exercițiile sunt, de asemenea, potrivite pentru a adormi seara.