4 fraze pe care un manager bun NU trebuie să le rostească!

Dacă sunteți manager – angajații dvs. întotdeauna vor urmări cum vă comportați și ce spuneți. De aceea, este foarte important să alegeți cu atenție cuvintele, în orice situație. Ca șef, nu trebuie să spuneți câteva lucruri.

Probabil știți expresiile interzise, cum ar fi:

“Fac asta numai pentru că mă forțează corporația.”

“De fapt, nu ar trebui să-ți spun despre asta, dar …”

“Pur și simplu trebuie să spun ceva despre [persoana] …”

Pe lângă aceste fraze mai puteți adăuga câteva, care par inofensive, însă pot dăuna echipei pe care o conduceți.

1. ”Continuă să faci ceea ce făceai…”

O alternativă mai bună: Pentru a susține angajații valoroși (și creșterea lor), încercați să spuneți: “Ești bun la X. Să-ți oferim o oportunitate de a crește, să încerci să faci Y.” Sau: “Te descurci bine! Să discutăm despre obiectivele carierei tale, astfel încât să fiu sigur că te-am pregătit suficient pentru următorul pas.”

2. ”Totul este clar?”

Deși această frază poate părea rezonabilă, este posibil să nu aveți întotdeauna o imagine exactă dacă echipa a înțeles mesajul dvs.

O alternativă mai bună: “Să facem o scurtă trecere în revistă a punctelor-cheie pentru a ne asigura că le-am formulat clar.” (Apoi le puteți enumera singur sau, chiar mai bine, rugați pe cineva din echipă să o facă.)

3. ”Eșecul este inadmisibil”

O alternativă mai bună:  “Pentru a face ceva nou, probabil va trebui să acceptăm anumite riscuri gândite. Nu vreau să facem greșeli intenționate, dar se vor întâmpla în mod inevitabil. Să învățăm din ele, pentru a ne putea îmbunătăți și în continuare munca.”

4. ”Nu veniți la mine cu probleme, veniți cu soluții”

O alternativă mai bună: ”Pentru a face acest loc mai bun, trebuie să fim la curent cu toate problemele – indiferent dacă știți sau nu cum să le soluționați. De asemenea, sunt gata să ascult soluțiile pe care le propuneți, pentru ca împreună să ne putem îmbunătăți anturajul.

Pentru a deveni un manager bun, trebuie să comunicați excelent cu echipa. Când vorbiți, nu uitați de obiective pe care le aveți și evaluați critic mesajele pe care le trimiteți. Folosind acest tip de comunicare, creșteți șansele de a avea un impact pozitiv asupra echipei dvs.