Uneori e mai bine să renunți

Iubirea nu întotdeauna va fi corectă. Nu întotdeauna va fi bună și plăcută. Și nu-i crede pe cei care îți spun că iubirea va fi întotdeauna perfectă. Iubirea adevărată – cea care există în viața reală – nici pe departe nu este ideală. Toți iubim, ne înălțăm și cădem în procesul iubirii. Râdem, plângem, ne despărțim și facem greșeli. Iubirea poate atinge atât oamenii buni, cât și cei răi.

Și chiar dacă ai cea mai pură inimă din lume, nu înseamnă că iubirea va fi întotdeauna de partea ta. Ai un suflet incredibil și o inimă blândă. Faci totul pentru cei apropiați, te gândești la cei dragi. Privești lumea pozitiv. Nu vrei să gândești rău despre oameni. Nu aștepți răul. Întotdeauna vrei să fii optimistă – pentru că simți că în lume există atât de multe lucruri negative. Și încerci să te concentrezi pe bine. Faci asta chiar și atunci când nu-ți este comod, când totul este împotriva ta.

Trebuie să știi că acest lucru nu este întotdeauna corect. Uneori e mai bine să renunți. Nu poți continua așa. Acesta nu este un mod de viață sănătos. S-ar putea să crezi că-ți respecți principiile, însă te omori încet în acest proces. Trebuie să fii sinceră cu tine și să-ți privești obiectiv viața și relația, să înțelegi ce nu este în regulă cu ea.

Deschide-ți ochii la acele oportunități pe care le pierzi din cauza relației tale. Nu trebuie să te gândești că ești o ratată sau o persoană rea, doar pentru că nu-ți reușește nimic. Uneori relația are o perioadă de valabilitate. Și nu contează cum ești și ce fel de om ai alături – relațiile se pot încheia.

Când relația îți aduce mai mult rău, trebuie să fii suficient de puternică pentru a elibera. Trebuie să fii suficient de inteligentă pentru a ști ce este bine pentru tine, iar uneori asta înseamnă să te îndepărtezi de cel care ți-e atât de drag.

Nimeni nu spune că va fi ușor. Și nimeni nu garantează că imediat vei simți o ușurare, când vă decide să eliberezi. Însă acest lucru oricum e corect. Pentru că iubirea trebuie să fie fără atașamente. Dacă nu poți elibera, nu este un semn al iubirii, este un semn al atașamentului și încăpățânării.

Nu ai dreptul și nici nu poți păstra iubirea în lanțuri. Nu o poți subjuga. Iubirea adevărată este fără atașamente. Este liberă. Și dacă refuzi să-i permiți să crească, atunci îi faci o favoare. Când iubirea îți spune că timpul a expirat, trebuie să o eliberezi. Pentru că nu te poți agăța de ceea ce nu e pentru tine, e periculos, toxic și te poate omorî.

Trebuie să eliberezi mereu ceea ce nu-ți este destinat. Doar nu vrei să pierzi iubirea creată pentru tine, refuzând să renunți la cea toxică?