Vreau doar să știi: relația necesită foarte mult efort…

Relațiile pot fi complexe și destul de confuze. De la doi oameni se cer multe lucruri pentru a construi o bază solidă pentru un viitor comun. Pe lângă problemele zilnice, ei trebuie să fie capabili să vadă traumele din trecut care le-au influențat opiniile despre iubire și încredere. Ei trebuie să învețe să se aleagă reciproc iar și iar.

Pentru a lucra asupra momentelor personale și, în același timp, pentru a consolida relația este nevoie de mult efort, timp, dedicație, compromis, sacrificii, lacrimi și zâmbete. Puteți lăsa mâinile în jos și recâștiga puterea, puteți obosi, dar nu puteți renunța. Aveți nevoie de multă iertare, răbdare și înțelegere. E nevoie nu doar de a doua șansă, ci de un milion de șanse. Trebuie să închizi ochii la neajunsuri și să crezi în cele mai bune lucruri ale partenerului tău, în ciuda îndoielilor.

Dar cel mai mult aveți nevoie de iubire. Cea mai adevărată pe care o puteți da. Cea mai necondiționată pe care o puteți oferi. Și nu contează cine dă mai mult sau iubește mai mult, uneori trebuie doar să acționezi. Aveți nevoie de iubire – nu superficială, bazată nu numai pe emoții și sentimente, ci pe decizia de a accepta și de a-i fi fidel partenerului tău, indiferent de sentimente.

Vor exista probleme, perioade dificile. E nevoie ca doi oameni să lucreze împreună pentru a supraviețui și a deveni mai puternici. Dacă decizi să faci ceea ce este bine, chiar dacă este dificil, decizi să-i oferi partenerului ceea ce are nevoie, chiar dacă doare, atunci merită, pentru că vei obține și mai mult.

În teorie, acest lucru poate părea ideal, însă în lume nu există oameni sau relații ideale. De aceea, nu ar trebui să așteptați perfecțiunea, ci să învățați cum să iubiți și să lucrați la ceea ce aveți, acceptând și eliberând micile defecte.

Oricine poate ceda nervos. Chiar și cea mai calmă persoană poate izbucni. Întotdeauna va lipsi ceva. Vor fi momente când nu vă veți putea satisface reciproc dorințele și nevoile. Vor fi momente când scânteia care a aprins totul se va stinge. Vor fi zile când va fi atât de dificil, încât veți dori să renunțați la tot. Vor fi multe momente când veți dori să plecați.

Însă, exact în aceste momente, zile și vremuri dificile, veți înțelege ce este IUBIREA cu adevărat. Asta înseamnă să ieși din zona de confort. Înseamnă să-ți amintești de ce ai ales acest om și încă alegi să-l iubești.

IUBIREA – nu este doar acceptarea lucrurile frumoase ale partenerului, ci tot bagajul care vine cu noi din trecut. Fiecare îl are. Iubirea – înseamnă să învingeți dificultățile, să învățați din ele și să mergeți mai departe – împreună.