Aceste 7 Obiceiuri îți fură energia vitală fără să-ți dai seama! Scapă de ele!

Ziua abia a început, iar tu deja vrei să cazi pe canapea și să nu te ridici de acolo până săptămâna viitoare? Probabil, ești lipsit de energie, pe care o pierzi din cauza acestor 7 obiceiuri:

1.Derulezi mereu în minte gândurile negative

Stresul și anxietatea cronică îți deteriorează organismul. Dacă ești mereu într-o tensiune nervoasă constantă, trebuie să-ți schimbi ritmul vieții și să înveți să te relaxezi. În caz contrar, nu vei avea forțe și sănătate pentru nimic.

2.Nu dormi suficient

Planul de a “dormi în weekend” nu te va ajuta. Oamenii de știință americani au demonstrat că lipsa de somn acumulată pe parcursul mai multor zile, nu poate fi compensată într-o singură partidă de somn. Chiar și după ce ai petrecut weekend-ul în pat, vei simți toată săptămâna lipsa de putere – până când nu-ți vei stabili un regim.

3. Încerci să slăbești cu ajutorul unor diete ”extreme”

Poate crezi că e banal, însă dieta ar trebui să fie echilibrată, iar slăbirea lentă. Orice încercare de a reduce dramatic caloriile sau carbohidrații, fac organismul să creadă că a venit foametea. Pentru a supraviețui, el va conecta regimul de economisire a energiei și vei deveni apatic, iritabil și slab.

4. Suporți durerea

Nu-ți place să mergi la medic, preferi să trăiești după principiul “va trece de la sine”? Oamenii de știință au vești proaste pentru tine: studiile au arătat că durerea cronică acționează asupra organismului în același mod ca și sindromul depresiv sau post-traumatic. Adică, provoacă slăbiciune musculară, scăderea libidoului, epuizare emoțională și lipsa dorinței de a te mișca.

5. Preferi canapeaua în locul sălii de sport

Fără efort fizic, mușchii se atrofiază, sistemul cardiovascular slăbește și, în cele din urmă, energia dispare. Oamenii de știință americani au constatat că activitatea fizică reduce riscul de deces prematur cu aproape 30%. Nu ai alte opțiuni: dacă îți dorești să fii sănătos și activ – fă sport.

6. Bei puțină apă

Dacă te cuprinde un val de oboseală, amintește-ți când ai băut ultima dată apă. Deficiența ei în organism provoacă oboseală, lipsă de energie și moleșeală. Suferă în special creierul – atunci când organismul este deshidratat, el nu poate funcționa în mod normal. De aceea ți se pare că nu ai forțe, nu ai dorința de a te mișca și nici nu te poți concentra să faci ceva important.

7. Bei prea multă cafea

Cafeaua îți adaugă energie, însă din contul propriilor forțe interne. De îndată ce acțiunea ei se încheie (și acest lucru se întâmplă după 1-2 ore), începi să te simți mai slab și mai frânt. Pentru a scăpa de oboseală ești nevoit să mărești doza – astfel ajungi într-un cerc vicios. În plus, cofeina sporește deshidratarea.