4 ÎNTREBĂRI pe care trebuie să le adresezi în situațiile dificile, dacă ești un lider dezvoltat emoțional

– Inteligența emoțională este o abilitate importantă pentru un lider.

– Liderii cu inteligența emoțională dezvoltată sunt capabili să deschidă noi linii de comunicare, să creeze înțelegere reciprocă și să ajute la atingerea obiectivelor comune.

– Liderii care învață să-și compătimească angajații și colegii, păstrându-și calmul, pot observa conflictele înainte ca acestea să se dezvolte.

Iată o listă cu patru întrebări pe care am învățat să le adresez altor persoane, ele mă ajută să rămân calm și să pătrund esența problemei altui om.

1. ”Cum te-a influențat această situație?”

Indiferent care va fi răspunsul colegului sau angajatului tău, mulțumește-i că și-a împărtășit gândurile și lasă-l să înțeleagă că vei trata cu toată seriozitatea punctul lui de vedere. Încearcă să-l încurajezi să împărtășească informații cât mai detaliate despre contextul problemei sau despre motivele dezamăgirii.

2. ”Ce te-a împiedicat să obții succes?”

Dacă ești supărat pe colegul care a ajuns într-o situație dificilă, întreabă-l ce restricții au apărut în calea lui. Atunci când oamenii își simt valoarea pentru contribuția lor, ei explică mai confortabil, fără acuzații și furie, ce i-a împiedicat să obțină succes.

3. ”Cum crezi, ce rezultat ideal poate aduce această situație?”

Chiar și atunci când o echipă întreagă lucrează pentru un scop comun, unii oameni tind să-și facă propriile planuri – și în cele mai multe cazuri acest lucru este absolut normal. Un manager poate planifica să ocupe o poziție de conducere mai mare, în timp ce vânzătorul-șef poate încerca să obțină o sumă mai mare  pentru marfă. Întrebându-ți colegii de ce preferă să soluționeze situația dificilă într-un anumit mod – este una dintre cele mai bune modalități, pentru voi toți, să faceți față acestei situații.

4. ”Ce ai învățat după ultimul obstacol pe care ai reușit să-l depășești?”

Această întrebare este o modalitate excelentă de a face interlocutorul să-și amintească despre propriile abilități de soluționare a problemelor. Acordă atenție semnelor verbale și non-verbale pe care le vei observa, pentru a înțelege cu exactitate modul în care s-a confruntat cu probleme în trecut. Astfel, poți inspira omul să-și adapteze obiceiurile la această situație și să renunțe la cele nepotrivite.

Cei mai buni ascultători sunt tăcuți și răbdători, chiar și în cele mai dificile situații ei nu încearcă să acopere golurile în conversații sau să-și impună opinia.

Vei avea nevoie de multe forțe pentru a nu lăsa propriile sentimente negative să te depășească în acest proces, însă uneori cea mai bună strategie este cea mai simplă strategie – doar adresează o întrebare.

Faisal Hoque, businessinsider.com