Încetează să faci aceste 10 LUCRURI, dacă te iubești cu adevărat!

Ce este iubirea de sine? Iată cea mai exactă definiție pe care am întâlnit-o.

Iubirea –  este interesul de a te dezvolta.

Vreau să atrageți atenția – e vorba de dezvoltare, nu de confort și satisfacția simțurilor. Pentru că ele duc la degradare. Deci, dacă te iubești cu adevărat, încetează să faci aceste lucruri.

1. Rezolvă-ți problemele

Scrie toate problemele pe o foaie de hârtie și analizează cât timp le porți deja cu tine. De ce te urăști? De ce preferi să-ți ascunzi capul în nisip și să cari acest rahat ani de zile? Gândește-te și răspunde-ți singur.

2. Încetează să-ți plângi de milă

Dacă înțelegi că acest lucru te va ajuta să devii mai bun – fă-o. Dușul rece este neplăcut. Sportul de dimineață te gonește într-o zonă de disconfort. Însă doar așa vei crește și vei evolua.

3. Pune-ți fericirea în capul mesei

Nu-i poți iubi pe alții dacă nu te iubești pe tine. Persoanele dragi vor primi mult mai multe de la tine, dacă vei fi puternic. Însă dacă te vei sacrifica pentru alții, vei putea oferi doar câteva procente din adevăratul tău potențial.

4. Observă-ți victoriile

În primul rând, scrie tot ce ai realizat deja. Apoi, în fiecare zi, la sfârșitul zilei, scrie-ți victoriile în jurnalul realizărilor. Și într-un an vei deveni un om mare.

5. Nu-ți pierde viața în zadar

Pune-ți aceste întrebări dimineața, la amiaza și seara. Și oferă răspunsuri clare, conștiente. Viața pe autopilot, la bătrânețe te va face să înțelegi că ai trăit-o în zadar. ”Trezește-te” cât mai des și schimbă-ți acțiunile dacă răspunsurile la aceste întrebări nu te satisfac.

6. Nu mai controla ceea ce nu poți controla

În jurul tău există foarte multă informație. Dar 99% din ea nu are nicio relație cu viața ta. Pentru că nu o poți influența. Gândește-te la ceea ce poți influența și acționează. De restul – uită!

7. Nu te concentra pe negru

În natură, totul este dual. Chiar dacă ai o problemă, există întotdeauna ceva alb și pozitiv în ea. Cel puțin oportunitatea de a depăși aceste dificultăți și de a deveni mai puternic. Deci, mereu și în tot, caută părțile pozitive – gândește-te la ele, dezvoltă-le. Și ele te vor trage în sus.

8. Uită de neajunsurile tale.

Trebuie să înțelegi că neajunsul – este lipsa abilităților naturale. Deci, oricât le vei dezvolta oricum vei pierde în fața celor care le au. Chiar dacă ei se vor antrena mai puțin. Începe să-ți dezvolți părțile puternice.

9. Încetează să faci ceea ce nu-ți place

Sau găsește opțiunile care îți plac. Nu-ți place munca pe care o faci – schimb-o. Nu-ți place să alergi – începe înotul sau alpinismul. Dacă faci ceea ce nu-ți place, înseamnă că în acest moment te urăști.

10. Nu fă ceea ce nu te dezvoltă

Scrie tot ce faci și șterge ceea ce nu te ajută să devii mai bun. Apoi adaugă în această listă ceea ce te poate ajuta să te dezvolți. Și începe să faci doar asta.