Fii recunoscător și viața ta se va schimba în mod miraculos!

Viața noastră, existența, are loc într-un spațiu în care totul este un joc, o interacțiune a energiilor. De fapt, este o Energie cuprinzătoare, care jucându-se, curge în multe fluxuri și izvoare și se manifestă în diferite calități.

Când cineva ne dăruiește ceva – spre noi, din această sursă este îndreptată o porție de energie. De obicei, suntem fericiți când primim ceva. Orice dar, desigur, este un act de Bunătate. Și dacă ființa noastră psihică interioară deja s-a manifestat prin natura ei, atunci înțelegem că orice dar ar trebui apreciat. Apreciat în măsura în care imediat apare dorința de a mulțumi: iar asta înseamnă să dai ceva.

Există o lege pe care mulți au testat-o deja în viața lor:

Cu cât oferi mai mult – dezinteresat, fără să te gândești să obții ceva în schimb – cu atât mai multe daruri vor veni la tine, de oriunde.

Universul este foarte generos. Dar funcționează conform legii ecoului, conform legii reflexiei. Vede ce dai și îți dă. Din moment ce Universul este mult mai bogat decât oricare dintre noi, el ne face daruri cu o generozitate cu adevărat divină.

Când omul mulțumește – el oferă fără ezitare. Cu toate acestea, printre noi, pe planetă, există multe suflete tinere care fac primii pași în stăpânirea spațiului sufletului lor, a inimii lor spirituale. Acești oameni ar trebui ajutați. Cum? Întotdeauna, cel mai bun și cel mai eficient mod – este prin propriul exemplu.

Trebuie de remarcat faptul că Recunoștința este profesorul nostru permanent, nobil și frumos. Și e suficient să apară în viața noastră cel puțin o dată, că devine imperceptibil partenerul nostru constant. Pentru că prima dorință de a mulțumi crește într-o necesitate. Recunoștința devine nevoia inimii noastre.

Pe măsură ce învățăm să fim recunoscători, viața noastră se schimbă în mod miraculos. În primul rând, în noi se deschide darul viziunii, sentimentul că trebuie să fim recunoscători în fiecare zi a existenței noastre.

Când dobândești capacitatea de a mulțumi pentru fiecare lucru mic, ești surprins să realizezi că nu există lucruri mici: “De fapt, lucrurile mici nu există, totul în lume este plin de sens.” Se pare că, toate aceste lucruri mici de zi cu zi sunt puzzle-urile necesare pentru a construi imaginea completă a vieții voastre. Pentru a deveni completă, adevărată și parfumată.

Învață să mulțumești și nu obosi să fii recunoscător. Observă orice lucru mic, care este un dar: cineva te-a mângâiat și te-a încurajat, cineva te-a ajutat să găsești cartea potrivită, cineva te-a făcut să zâmbești (umorul este întotdeauna darul Domnului, cel mai mare umorist pe care îl cunoaștem) , cineva ți-a oferit ceva de-al său, nu mai puțin necesar, cineva ți-a scris “Îți trimimit dragoste și tandrețe” … Mulțumește în schimb.

Mulțumește purtătorului de daruri, mulțumește pentru însuși ocazia de a mulțumi, mulțumește Universului, Domnului, Vieții – pentru că toate acestea sunt Unul. Și nu contează pe cine mulțumești – cel mai important lucru este că Energia Recunostinței vine mereu din partea ta.

Maestrul Sri Ramana Maharshi a spus odată o frază care conține toată filosofia și înțelepciunea Unității: “Dacă faceți ceva pentru cineva, o faceți pentru voi înșivă”. Realizați toată puterea profundă și semnificația secretă a ceea ce a spus.