Important: Aceste 5 Lucruri copilul le poate primi doar de la tata!

Iubirea paternă este de neînlocuit. Și există lucruri pe care copilul le poate primi numai de la tata. Ele nu pot fi cumpărate, dar pot fi oferite cu ușurință de orice bărbat:

1. Tații nu iubesc să se șușotească 

Cineva poate vedea în asta o închidere emoțională şi o va considera un minus. Însă, cercetările arată că bebelușii care aud o vorbire normală, îşi dezvoltă mai bine abilitățile verbale şi imitarea sunetului trece mai uşor în utilizarea cuvintelor întregi.

2. Taţii, în loc de mângâieri preferă jocurile active.

Chiar dacă mamele se uita la asta cu groază, copilului îi oferă o abundență de senzații vizuale, auditive și tactile, o nouă experiență de mișcare și propriul loc în spațiu.

3. Tata ajută copilul să fie mai independent

Pentru asta nici nu e nevoie să facă ceva special, pur şi simplu periodic să fie alături de copilul său, menținând contactul. Prin asta copilul înțelege că nu există doar mama cu cerințele şi așteptările ei, ci şi altă persoană, cu o abordare diferita. Da, și fiţi de acord, te poți simți mult mai liber cu cineva, știind că nu depinzi complet de el, că există și al doilea la care poți apela, dacă primul nu te ajută.

4. Tata oferă un model de comportament alternativ.

Desigur, nu este foarte bine dacă tata și mama se contrazic reciproc. Dar totuși, e mai bine să ai două puncte de vedere la alegere, decât să nu ai deloc o alegere. Din nou, studiile arată că acei copiii care observă o gamă largă de modele de comportament și modalități de interacțiune (ar fi frumos să-i adăugăm aici pe frați și bunici ) au perspective mai largi de adaptare socială.

5. Tata contribuie la dezvoltarea unui model de rol.

Mulți bărbați cred că influența lor se limitează doar la fiu, iar fiica deja este în jurisdicția soției, acolo totul depinde de ea. De fapt, nu e aşa. Cu fiul este clar – tatăl acționează ca un model, un exemplu de urmat, nici nu este atât de important dacă e pozitiv (“Vreau să fiu ca el!”) sau negativ (“Voi fi diferit!”). Cu fiica e mai puțin evident, dar influența nu este mai mică.

Nu uita că pentru ea ești primul bărbat pe care-l cunoaște. Fata va folosi în comunicarea cu viitorii bărbați din viaţa ei modelele de comportament pe care le-ai aprobat și care îi permiteau să obțină de la tine ceea ce voia. În plus, în relațiile cu sexul opus, cel puțin la început, fata se va simți exact aşa cum se simțea cu tine. Dacă fiica pentru tine este o prințesă mică – atunci de la bărbați va cere aceaşi atitudine, iar dacă în locul ei îţi doreai un băiat, însă a apărut ea – atunci fata va rămâne cu un sentiment de inferioritate sexuală.

Sursa