Asta este cea mai groaznică formă de singurătate, despre care multe femei preferă să nu vorbească…

La exterior, ele nu se deosebesc de miile de femei căsătorite. Îşi vopsesc buzele cu ruj, poartă lenjerie neagră, aleargă obosite pe trotuarele umede. Merg la sport și yoga, îşi epilează zona bikini, îşi masează fesele cu mănușa anti-celulită.

Adevărul teribil îl poţi descoperi doar după o discuție sinceră. Ce nu este în regulă cu aceste femei?

Sunt singure!

Oare se întâmplă asta în căsătorie? – veți întreba voi. Din nefericire, în căsătorie se întâmplă nu doar asta.

Ele se întorc de la muncă târziu, pentru că întotdeauna au mult de lucru. În special după șase. În rândul acestor femei, multe dintre ele sunt dependente de muncă.

Motive pot fi multe: sau șeful este un idiot, sau subalternii – stupizi. Sau se tem să recunoască ceea ce le sperie cu adevărat. O goliciune răsunătoare acasă. Cina fără gust. Fraza obișnuită: “Cum îţi merg treburile” și soțul pe care nu-l poţi dezlipi de monitor. Unii soți și nici până la nivelul “Cum îţi merg treburile” nu s-au “copt”, ci doar: “Dă-mi mâncare”. Se întâmplă şi aşa.

Cum se întâmplă ca persoana care ţi-a fost cândva apropiată şi dragă, devine străină și îndepărtată? Se întâmplă acest lucru treptat sau într-o singură zi? Se poate evita acest lucru?

Oamenii se schimbă și asta e tot ce trebuie să știi despre ei.

Râurile curg, filmele întotdeauna au un final, produsele se alterează, iar oamenii sub presiunea circumstanțelor vieții – se schimbă, uneori ireparabil. Se schimbă astfel încât nu mai putem merge cu ei pe același drum.

Se sparg ceștile preferate şi uneori nu mai există niciun motiv să le lipim. Se întâmplă că multe lucruri ies din funcțiune. Altele expiră şi suntem nevoiți să le aruncăm la gunoi. Nimeni nu ne spune că trebuia să alegem mai bine, că trebuia să fim mai atenți cu ele… Atunci de ce ni se spune asta despre căsătorie? De ce ne judecă? Ne sperie cu singurătatea?

Pentru că înțelegem – lucrurile au un termen de valabilitate şi un final. Nu facem din asta o tragedie. Despre relații nu dorim să știm acest adevăr. Încercăm să ne convingem că ele sunt eterne. Stăm în relația mumificată și îi convingem pe toți că este vie.

Imaginați-vă întreaga grozăvie a situației, când te grăbești acasă, iar acolo există un tip ciudat care taie pâinea cu cuțitul tău. Îţi murdărește toaleta ta. Lasă urme umede, când iese din duș. Schimbă canalele televizorului tău, acoperind tăcerea numai cu ceea ce vrea să audă el. Și nu pleacă nicăieri!

Mai mult, acest tip are și dreptul să-ţi ceară un raport despre unde ai fost! Acest tip îţi poate cere să-i satisfaci poftele s*xuale, are dreptul la îmbrățișări. Acest bărbat are dreptul să-ţi limiteze viața, să-ţi sperie admiratorii, să nu-ţi permită să mergi la odihnă. Tipul ăsta te împiedică să trăiești și să te distrezi.

Aceste femei singure, dacă au posibilitatea, merg cu prietenele la cumpărături, la cafenea sau la amant, însă privesc mereu ecranul telefonului pentru că se grăbesc acasă. Şi nu pot explica, de ce au schimbat îmbrățișările fierbinți pe mâncarea rece. Ele nu pot explica de ce fac asta, iar eu pot. Ele se tem. Se tem de singurătate. 

Își vopsesc buzele cu ruj, poartă lenjerie neagră, aleargă obosite pe trotuarele umede și nu înțeleg un lucru – ele DEJA sunt singure. Cel mai groaznic coșmar al lor – demult a devenit realitate.

Sursa