Cum scoți din minte bărbatul, dacă înțelegi că relația nu mai funcţionează, iar tu ești ataşată de el…

Nu întotdeauna reuşeşti să te desparți de bărbat, atunci când ar trebui să faci asta. Iubirea provoacă dependenţă, însă trebuie sa mergi mai departe. Dacă relația nu-ţi mai aduce emoții pozitive, trebuie să scapi de ea.

Cum înțelegi că nu-l mai iubești:

– între voi nu există intimitate;

– nu vă iertați reciproc, iar certurile continuă din punctul unde s-au sfârșit;

– te-a lovit cel puțin o dată;

– ai senzația că doar ţie îţi pasă de relaţie;

– nu aveți planuri comune pentru viitor;

– nu aveți nimic în comun;

– rareori discutați unul cu celălalt;

– aveți secrete;

– îl minți şi el te minte pe tine;

– nu ești geloasă pe el.

Nu vei reuși imediat să uiţi bărbatul, dar trebuie să depui efort:

Iată cum o poţi face mai uşor: 

Nu te mai plânge. Plângându-te cât de rău şi indiferent este – nu vei obține nimic. Nu merită să le spui tuturor despre neajunsurile lui și să ceri sfaturi, în special într-o problemă atât de delicată, cum este iubirea.

Nu mai tolera negativismul. Emoțiile negative se blochează în noi, trezind noi emoții negative. Este un cerc vicios, greu de rupt. Nu genera singură această negativitate.

Nu-ți fie frică. Toţi se despart. Nu eşti o fetiță care nu poate învinge teama de a fi singură. Nu vei rămâne singură. E timpul să nu-ţi mai faci griji inutil. Va trebui să depășești teama de singurătate.

Distruge dependența

Dependența poate fi diferită:

Materială. Dependența materială este specifică celor care nu au lucrat niciodată sau nu doresc să lucreze. Găsește o modalitate de a face bani singură. Atât timp cât acest lucru nu se întâmplă, nu vei fi liberă 100%;

Emoțională. În majoritatea cazurilor, este greu să pleci dintr-o relație lungă, deoarece conexiunea emoțională este puternică. Ai fost întotdeauna alături de această persoană și apoi ea nu mai este.

Sexuală. Este necesar să găsești ceva cu care să poţi înlocui bărbatul de care eşti atașată. Este suficient să te îndrăgostești din nou. Desigur, pentru unele femei, în timpul unei despărțiri dificile acest lucru este ireal, dar trebuie încerci din nou să fii deschisă.

Lasă obiceiurile legate de bărbat în trecut

Distruge toate obiceiurile legate de bărbatul pe care nu-l mai iubești. Dacă nu vei face asta, atunci șansele de a-l părăsi şi a începe o viaţă nouă sunt egale cu zero. După ce vei putea elibera acest loc în interiorul tău, va trebui să începi să-l umpli cu ceva pozitiv. Întâlnește-te cu oameni, găseşte-ţi de lucru sau interesează-te de ceva. Devino interesată de ceva sau de cineva.

Nu-ţi fie milă de el

El se va descurca fără tine. Cuvintele lui, că se va pierde în viaţă fără tine – este o minciună şi o prostie. Bărbatul va putea trăi viaţa fără tine. Mai mult decât atât, viaţa lui fără tine va fi mai bună, pentru că tu nu-l iubești. El nu se va omorî pentru tine, pentru că relația deja este moartă. Cu cât mai mult amâni, cu atât mai greu va fi să-ţi aduni voința şi să începi să acționezi.

Nu te convinge singură că aceasta este o problemă locală

Cu siguranță ţi-ai spus în mod repetat că este ceva temporar, că totul se va aranja, dar situația se înrăutățea. Nu minimiza daunele. Nu te minți în continuare.

Sursa