Sistemul de sănătate Katsudo Nishi: 3 Reguli de viaţă ale unui om cu spirit puternic

Sistemul de sănătate Katsudo Nishi

Începe fiecare zi cu o declarație pozitivă despre tine: “Sunt sănătos, tânăr, plin de putere, corpul meu este creația perfectă a Naturii, în care sunt puse forțe puternice de vindecare, care îmi aduc zilnic sănătate, vigoare, putere și încredere”.

Învață mereu să-ţi urmărești gândurile. Mulți oameni observă că în mintea lor trăiește o voce interioară urâtă, care încearcă mereu să le spună ceva negativ: viaţa e grea, eşti rău, bolnav, nu-ţi poţi soluționa problemele, niciodată nu te vei putea vindeca..etc. Trebuie să înveți să observi şi să deconectezi această voce interioară dăunătoare. Atunci când observi că îţi spui fraze negative, ordonează-ţi să taci. Şi imediat spune o frază pozitivă. De exemplu, vocea interioară îţi spune: “Nu te vei vindeca”. Fă-o să tacă şi spune-ţi: “Deja mă vindec. Deja sunt sănătos!”

Omul cu spirit puternic – este în primul rând omul care îşi poate gestiona conștiința. Şi este omul care reacționează la tot ce i se întâmplă – doar pozitiv.

Când am observat că din gândurile negative în organism apar şi stările negative, am început să studiez ce duce la aceste gânduri negative și cum le poți transforma în unele pozitive. Am ajuns la concluzia că fricile, grijile despre trecut şi mila de sine duc la gândurile negative. Apoi am început să mă gândesc cum aş putea să evit aceste senzații negative.

Regula 1: Nu fugi de frică

Deseori fricile noastre despre viață sunt fictive. Ne este teamă să pierdem locul de muncă, atunci când nu există niciun pericol real să-l pierdem. Ne este teamă să ne îmbolnăvim, atunci când nu există niciun motiv să ne fie frică.

Frica, în ochii căreia nu vrei să privești, e capabilă cu adevărat să te omoare. Urmărește-ţi fricile. Determină, de ce îţi este teamă în viaţă. Privește frica direct în ochi. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă să-ţi imaginezi, ce se poate întâmpla dacă lucrul de care îţi este teamă va fi în realitate. Să-ţi imaginezi şi să experimentezi asta cât mai plin în imaginația ta. Acest lucru îţi va oferi clipe neplăcute. În schimb vei scăpa de frică. Pentru că ceea ce ai trăit deja, nu te mai poate speria.

Regula 2. Nu-ţi pierde forțele pentru a-ţi plânge de milă

Când eram bolnav, deseori îmi plângeam de milă. Şi de fiecare dată această milă mă golea de forțe, nu-mi aducea ușurință, ci mă făcea să sufăr şi mai mult. Mi-am dat seama că mila de sine era o risipă de efort și energie. Iar eu aveam nevoie de ele pentru altceva – pentru recuperare.

Mila de sine şi supărările pe viață ne epuizează, ne golesc și nu ne oferă în schimb absolut nimic. Ne obligă să ne mișcăm într-un cerc vicios, să ne întoarcem ani de zile la aceleași gânduri amare și nu ne permit să ieșim la lumină, libertate, speranță și optimism.

Regula 3. Nu trăi în trecut

Multe resentimente și regrete despre trecut ne obligă să ne pierdem energia și să ne îndepărtăm de vindecare.

Ţine minte: niciodată nu este prea târziu să începi totul de la început. Dar pentru a începe o nouă viață, trebuie să renunți la trecut, indiferent dacă este bun sau rău. Nu poți trăi cu povara pierderilor și a eșecurilor din trecut. Nu poți trăi cu regretele despre fericirea trecută. Asta îţi fură forța și te privează de speranța viitorului. Totul a trecut deja – deci lăsă-l să plece în pace, nu încerca să-l întorci, pentru că oricum nu vei reuși. Trăiește astăzi.

Din aceste reguli rezultă următoarele consecințe:

– Nu te opri la gândurile negative. Crează-ţi în memorie cât mai multe amintiri frumoase și întoarce-te adesea la binele care a fost în viața ta, dar fără regrete, ci numai cu bucuria că a fost și va rămâne cu tine pentru totdeauna. Visează la lucruri bune. Construiește planuri, învață să vezi binele din jurul tău, nu-ţi concentra atenția asupra răului.

– Învaţă să ierţi. Omul  care poartă în sine supărările, nu poate fi sănătos. Iertarea – înseamnă să-ţi iei adio de la amărăciunea supărării, de la durere, de la amintiri triste, de la tot răul și lucrurile nedorite care au fost în viața ta. Nu ține supărare pe dușmani, nu fă planuri de răzbunare. Nu uita că cea mai bună răzbunare – este neglijarea.

– Învaţă să fii fericit. În fiecare zi, timp de 10 minute, închizând ochii, insuflă-ţi gânduri constructive pozitive.

Spune-ţi: “Fiecare celulă din corpul meu se vindecă, se curăţă şi renaște. Sângele curge ușor și liber, este curat, proaspăt, sănătos. Vasele sanguine sunt elastice, tinere, curate, sănătoase. Creierul funcționează perfect. Toate organele sunt în stare excelentă și lucrează în mod normal, sunt sănătoase, curate, proaspete. În fiecare zi devin tot mai sănătos, mai tânăr, mai puternic. În fiecare zi mă simt mai bine ”

Dacă crezi în aceste cuvinte și le spui cu sinceritate (și acest lucru se poate întâmpla nu imediat, dar neapărat se va întâmpla), rezultatul nu se va lăsa așteptat.

Eşti sănătos sau nu – este rezultatul a ceea ce ai făcut în trecut. Vei fi puternic sau slab în viitor – depinde de ceea ce gândești și cum acționezi în prezent.

© Katsudzo Nishi

Sursa