Aceste 6 lucruri să NU le faci NICIODATĂ pentru bărbat!

În relație poți să faci multe lucruri pentru bărbatul tău. Unele, chiar ai obligația să le faci. Însă, există şi lucruri pe care e categoric interzis să le faci. Multe dintre acestea te vor surprinde.

1. Să fii cu bărbatul din milă

Aşa îţi vei face ţie și lui mai rău. Întotdeauna, când ceva se întâmplă din milă – se transformă într-o mare problemă. Bărbatul trebuie să-și rezolve singur problemele. Dacă nu poate face asta,  atunci trebuie să-l lași singur. Nu poți continua relația, doar pentru că el se poate simți frânt.

2. Să faci totul în locul lui

Când femeia face ceva pentru bărbat, este un lucru normal doar dacă e sora lui mai mare, mama sau bunica și “bărbatul” are 5 ani. Dacă nu vrei să stea pe umerii tăi și să nu mai aducă bani în casă, să nu mai educe copiii şi să aibă grijă de gospodărie, atunci nu-i “fura” responsabilitățile. Acest lucru este periculos pentru fericirea comună, pentru ambii. Îţi vei arăta dorința de a conduce și de a fi puternică, iar el va deveni un plângăcios şi va înceta să te respecte, precum și pe sine. Ce se întâmplă atunci când, de exemplu, mama face totul pentru fiul ei? El stă pe umerii ei şi nu muncește. Pur și simplu plutește după flux. În mod similar, se poate întâmpla şi în situația ta.

3. Să taci în timpul certurilor

Se întâmplă că nu ai forțe să te cerţi. Dar acesta nu este un motiv să te închizi, când el te provoacă la conflict, deşi e vinovat nu mai puțin decât tine. Aici este important să nu țipați unul la altul, ci să vă păstrați calmul. Atât timp cât cel puţin unul dintre voi îşi păstrează calmul, conflictul nu există. Acest lucru este foarte important, întrucât ajută să transferați conflictul din emoţional în rațional. De aceea, spune calm ce te preocupă. Dacă vei ține totul în tine, mai devreme sau mai târziu vei exploda de furie sau vei ceda emoţional. Şi bărbatul va considera că întotdeauna el are dreptate. Relația se va transforma în violenţă şi manipulare, iar bărbatul  – în tiran.

4. Să fii actriță

Fii tu însăți. Aceasta este regula de bază când relația este la început. Nu trebuie să joci rolul acelei femei care-i place bărbatului, doar ca să te placă şi mai mult. Dacă bărbatul este cu tine, el crede că ești aşa cum ești. Când masca va cădea, va rămâne șocat.

5. Să-l venerezi

Nu merită să te târăști în fața lui şi să-i îndeplinești toate cerințele. Există situații în care acest lucru este acceptabil, dar nu este important. Trebuie să ai sentimentul propriei demnități. Fii tu însăți şi nu încerca să fii pe placul bărbatului, umilindu-te singură. Asta va duce la divorț sau despărțire.

6. Să ierți abuzul psihologic şi fizic asupra ta.

Acest lucru este greșit, rău, teribil. Când bărbatul își bate soția – acesta este un indicator al unei dorințe puternice de a domina. Stima de sine la un astfel de bărbat este zero. Fugi cât mai departe de el și nu ierta astfel de fapte. Nu contează dacă era beat sau treaz. Nimic nu contează. Dacă a ridicat mâna asupra ta, fugi. Nu-i fă favoruri, protejându-l. Acesta este punctul fără întoarcere, care deja a fost depășit. Cu cât înțelegi mai devreme acest lucru, cu atât va fi mai bine pentru tine.

Dacă faci pentru bărbatul tău lucrurile descrise mai sus – mergi pe calea greșită. Relația dintre bărbat și femeie nu este o plastilină din care poți modela orice îţi dorești. Iubirea poate fi mai puternică, doar dacă vei evita unele greșeli, pentru că în multe privințe succesul căsătoriei și al iubirii depinde de femeie.

Sursa